Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Trikovi kako ukloniti mrlje od masnoće, trave, vina, kaugume

Trikovi kako ukloniti mrlje od masnoće, trave, vina, kaugume

Deterdžent za pranje posuđa i soda bikarbona uklonit će masne mrlje, mineralna voda skida mrlje od čokolade, a mlijeko od crnog vina i crvenog voća

VIDEO

Zalijepljenu žvakaću gumu skinut će lagano zagrijani bijeli ocat. Prelijte topli ocat preko žvakaće, pričekajte nekoliko minuta i samo ju ogulite. Po potrebi ponovite postupak ili stavite odjeću na kojoj je žvakaća guma u zamrzivač. Nakon nekoliko sati žvakaća će se bez problema oguliti.

Bijeli alkoholni ocat skinut će i mrlje od trave. Razrijedite ga vodom u omjeru 50:50 i namočite mrlju te ostavite da djeluje pet minuta. Potom na mrlju nanesite tekući deterdžent za pranje rublja ili prašak za pranje rublja dodajte malo vode kako biste napravili pastu. Istrljajte mrlju čistom četkicom za zube i operite u perilici. 

Super trik kako rashladiti toplo pivo - i to za samo 15 minuta
Super trik kako rashladiti toplo pivo - i to za samo 15 minuta

Blatnu odjeću ostavite da se osuši pa četkom uklonite osušene komadiće blata. Potom odjeću namočite 15 minuta u otopini od litre vode, žličici tekućeg deterdženta za suđe i žlici alkoholnog octa. Odjeću isperite pa operite u perilici.

Odjeću zamrljanu kavom odmah namočite u toploj vodi. U mrlju nježno utiskujte tkaninu namočenu deterdžentom za pranje odjeće ili octom razrijeđenim vodom. Odjeću zatim operite u najtoplijoj vodi preporučenoj za tu tkaninu te postupak po potrebi ponovite.

Ako je moguće, masne mrlje odmah isperite hladnom vodom. Nježno utrljajte deterdžent za pranje suđa u mrlju, a zatim tkaninu isperite vodom te operite u perilici. Masne mrlje kao od šale nestaju i pomoću sode bikarbone. Ispod masne mrlje stavite karton kako se mrlja ne bi preslikala na drugu stranu tkanine. Višak masnoće pokupite papirnatim ručnikom pa mrlju obilno prekrijte sodom bikarbonom. Ostavite da stoji barem sat vremena pa operite u otopini vruće vode i žlice sode bikarbone.

Mrlje od čokolade skida mineralna voda, a mrlje od crnog vina, crvenog voća poput malina i trešanja te mrlje od ruža skida kravlje mlijeko. Namočite mrlju običnom vodom pa ju prelijte mlijekom i ostavite par sati. Isperite i stavite u perilicu rublja te operite normalno. Mrlje od krvi skida hladna voda samo je važno čim prije odjeću potopiti u vodi.

Pasta protiv mrlja od dezodoransa

Riješite se žutih mrlja koje dezodorans ostavlja na odjeći pomoću paste od sode bikarbone i tople vode. Napravite ju tako da u sodu umiješate malo tople vode. Istrljajte mrlju četkicom.

Prirodni omekšivač

Želite li vratiti mekoću tvrdim ručnicima iskoristite bijeli alkoholni ocat. Dodajte pola šalice octa u perilicu rublja.

Ocat uklanja i mrlje od tinte

Alkoholni ocat skida tamne i tvrdokorne mrlje poput onih od rajčice, kave, čaja, tinte, pa čak i hrđe. Natopite vatu octom i tapkajte po mrlji. Ocat uklanja i neugodne mirise. Dodajte ocat u perilicu prilikom pranja i miris plijesni će nestati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku