Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trikovi profesionalaca: Kako da gel manikura traje cijeli mjesec

Trikovi profesionalaca: Kako da gel manikura traje cijeli mjesec

Ovi savjeti i trikovi pomoći će vam da dobijete maksimum iz svoje gel manikure koju plaćate kod kozmetičara, a ponekad se mora obnavljati i svaka dva tjedna zbog nepravilne njege. Evo kako to produžiti

Gel manikure mogu biti skupe, osobito ako ih redovito radite svaka dva do tri tjedna, kako kozmetičari i preporučuju. No takva manikura u osnovi se radi da bi nokti dulje vrijeme lijepo izgledali, a to vrijeme možete postići, pa i produljiti, tvrde stručnjaci za The Sun

Ono što se najčešće događa kao manjkavost je da se gel počne dizati, guliti i općenito izgledati neuredno. 

POGLEDAJTE VIDEO: Gljiva manikura

Pokretanje videa ...

Luda pedikura 01:14

Evo kako dulje održavati te gelove jakim.

Guranje kutikule

Prije nanošenja gelova pobrinite se da onaj tko radi vaše gelove odgurne ili ukloni kožicu. Čak i najsitnije preklapanje može uzrokovati brže podizanje vaše manikure.

Bez vruće vode

Izbjegavajte koristiti vruću vodu na rukama i noktima, jer ona može procuriti u ploče noktiju i prouzrokovati da se lak podiže i ljušti. Izvadite gumene rukavice i stavite ih na ruke ako ipak morate koristiti vruću vodu i kemikalije za ribanje.

Genijalan trik kako odlediti staklo na autu za 10 sekundi
Genijalan trik kako odlediti staklo na autu za 10 sekundi

Budite nježni

Izbjegavajte kidanje zatvorenih pisama ili paketa noktima - umjesto toga uvijek upotrijebite škare.

Nanesite ulje za kožicu svaki dan

Ulje za kutikule može pomoći noktima da duže izgledaju svježe, a također će održavati područje vlažnim.

Budite kreativni

Nokti izrastaju, pa čak i ako vam manikura traje tjednima i bez ljuštenja, i dalje ćete imati 'izrast'. No nokte možete osvježiti jednostavnim nanošenjem drugog laka, kontrastne boje ili šljokica, na izrasli dio - zamislite to kao 'obrnutu' francusku manikuru.

Ako ipak želite skinuti gel

Upotrijebi blagu rašpicu i nježno ostružite zaštitni površinski sloj. To je važno jer će omogućiti acetonu da prodre do najdubljih slojeva i ubrza proces skidanja gela. Kad je nokat mat, spremni ste za sljedeći korak. Pazite da ne sastružete previše jer nikako ne želite doći do svog pravog nokta. 

Savršen par: Maskara boje vina naglašava oči zelenih tonova
Savršen par: Maskara boje vina naglašava oči zelenih tonova

Da bi rastopili gel, natopite blazinice ili loptice vate 100-postotnim acetonskim odstranjivačem laka, stavite ih na nokte i onda sve omotajte aluminijskom folijom, i to zbilja čvrsto jer ćeš tako pojačati djelovanje acetona. Možete preko svega navući čak i rukavice. S tako zamotanim noktima čekajte dobrih 15 minuta i nakon toga jednostavno s vaticama skinite ostatke gela.