Lifestyle

Komentari 8

'Trudna sam s trećim djetetom: Ne idem na nikakve pretrage, želim roditi sama kod kuće'

'Trudna sam s trećim djetetom: Ne idem na nikakve pretrage, želim roditi sama kod kuće'

Kaytlynn Griem radi 'kontroverzne stvari' tijekom trudnoće. Zagovornica 'slobodnog rađanja' iz Missourija ne obavlja pretrage niti ima bilo kakvu prenatalnu skrb tijekom trenutne trudnoće

Kaytlynn Griem (23) majka je dvoje djece s još jednim na putu, no odbija posjetiti liječnika, čak ne želi ići na ultrazvuk, ili roditi uz prisutnost bilo kojeg medicinskog osoblja. Štoviše, ona smatra da je za žene 'zapravo sigurnije rađati kod kuće nego u bolnici'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zagovornica 'slobodnog rađanja' iz Missourija je majka koja izbjegava toksine i nije imala krvne testove niti bilo kakvu prenatalnu skrb tijekom trenutne trudnoće.

- Naša su tijela tako nevjerojatna i kada ih ostavimo i ne ometamo u ugodnom okruženju takva će učiniti točno ono za što su stvorena: roditi - rekla je.

U SAD-u se takav porođaj klinički naziva 'porođaj bez pomoći' i, iako je legalan u svakoj državi, stručnjaci ga ne preporučuju jer hitni medicinski slučajevi nisu neuobičajeni u trudnoći.

Griem je objasnila da je dobila babicu da porodi njezino prvo dijete, ali tvrdi da je to 'uništilo' njezin porod iz snova kod kuće. 

- Slobodno rađanje je jedna od najnormalnijih stvari koje žena može učiniti. Ono što nije normalno je da se netko miješa, pogotovo netko tko vas je trebao podržati. Pokušala sam porod s obučenim medicinskim stručnjakom i nisu mi dopustili porod koji sam željela i zaslužila - ispričala je.

Griem je navela i koje 'kontroverzne stvari' radi tijekom trudnoće, a koje uznemiruju druge, poput neodlaženja kod liječnika, ne obavljanja pretraga ni ultrazvuka...

- Ultrazvuk može biti pogrešan i, ili propustiti stvari ili dati lažne informacije, pa je u većini slučajeva besmislen - smatra ona.

Griem također jede sirovu vegansku prehranu, za koju je priznala da uključuje kanabis. Veganska prehrana sirovom hranom ima potencijal biti hranjiva za mamu i bebu pod, ali pod strogim nadzorom dijetetičara.

Griem je u šali izdala upozorenje drugim trudnicama koje bi mogle posjetiti njezine društvene mreže, jer ih namjerava naučiti kako rađati bebe same kod kuće.

Američki koledž opstetričara i ginekologa rekao je kako vjeruje da su bolnice i akreditirani centri za rađanje najsigurnije okruženje za porod te ako netko inzistira na porodu kod kuće, trebao bi imati pristup sigurnom i pravovremenom prijevozu do obližnjih bolnica u slučaju da dođe do komplikacija, a također bi trebao biti obučen za neonatalno oživljavanje, prenosi NYP.

POGLEDAJTE VIDEO: ODBILA GA VEĆ NA SPOJU NA SLIJEPO

Najčitaniji članci