Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U bristolskome Zoo-u na svijet došlo mladunče ugrožene gorile

U bristolskome Zoo-u na svijet došlo mladunče ugrožene gorile
2

U bristolskome zoološkom vrtu na svijet je došlo mladunče ugrožene vrste gorile. Njegovatelji su ga pronašli nježno ušuškanog u majčinu naručju

VIDEO

Kala, devet godina stara zapadna nizinska gorila, fotografirana je samo nekoliko sati nakon porođaja kako nježno ljulja svoje mladunče, prenosi BBC. Zaposlenici Zoo-a su rekli da su majka i mladunče dobro te da je porođaj prošao prirodnim putem. Otac mladunčeta, Jack, za to je vrijeme bio u blizini.

POGLEDAJTE VIDEO (rođenje gorile u Washingtonu):

Pokretanje videa...

01:15

Kalino prvo mladunče preminulo je prošle godine samo tjedan dana nakon teškog porođaja carskim rezom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekivali smo mladunče i već neko vrijeme pomno pratimo situaciju. U utorak nam se činilo da je Kala smirena i da se dobro osjeća pa nismo imali razloga za zabrinutost. U srijedu ujutro smo ustanovili da je na svijet donijela mladunče. Predivno je - rekla je njegovateljica sisavaca Lynsey Bugg.

Bugg kaže da je Kala "vrlo brižna majka". Dodaje da su ona i ostali njegovatelji "bili na iglama" jer je jedno Kalino mladunče već preminulo u rujnu, samo tjedan dana pošto je gorila podvrgnuta hitnome carskom rezu.

- Jako nam je drago što je ovaj put rodila prirodnim putem. Beba i mama osjećaju se jako dobro. Kala je vrlo brižna majka i vidimo da se mladunče obilno hrani te izgleda dobro i snažno i normalne je veličine - kazala je.

Bristol Zoo Gardens baby gorilla

No proći će još neko vrijeme prije nego što njegovatelji uspiju utvrditi spol mladunčeta, kaže Bugg.

- Nije tako jednostavno odrediti spol gorile pa bismo željeli pogledati nekoliko puta, da bismo bili u potpunosti sigurni - rekla je.

Mladunče se pridružuje obitelji od šest gorila, koje su dio programa uzgoja ove ugrožene vrste. Zapadna nizinska gorila smatra se ekstremno ugroženom životinjskom vrstom, a pretpostavlja se da ih u divljini trenutačno živi oko 100.000.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...