Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'U ljubavi slušajte što vam instinkt govori i znat ćete sve'

'U ljubavi slušajte što vam instinkt govori i znat ćete sve'
1

Osjećaji su poruke koje šalje naša intuicija, a njihovo ignoriranje vodi nakupljanju negativnih osjećaja i izgradnji loših odnosa s neodgovarajućim partnerima

VIDEO

U potrazi za odgovarajućim partnerom potrebno je izoštriti svoje instinkte kako bi nam pomogli u boljoj procjeni, tvrdi psihička savjetnica Joanna Scott. Ona smatra da je najveća greška slušati ljubavne savjete drugih ljudi, umjesto da se okrenemo unutarnjoj mudrosti koju svatko posjeduje.  Tako tvrdi da je moguće i čitati nečije misli. Npr. često stječemo dojam o nekome koji nema nikakve veze s njegovim ponašanjem, a naposljetku se pokaže točnim. Ti su predosjećaji najkorisniji u situacijama gdje nas partner laže ili vara, a Joanna Scott naglašava da ih se ne smije ignorirati.

Naše su misli često opterećene svakodnevnim brigama i problemima, koji nas udaljavaju od intuicije. Stoga bi trebalo barem pola sata na dan ugasiti televizor, radio i računalo  te "pročistiti misli". Intuitivne misli nam dolaze u stanju mira i opuštenosti, pa će se one na taj način stimulirati.

Pravila intuicije

Kako bi naše šesto čulo moglo savršeno funkcionirati, potrebno je vjerovati u sebe. Snovi će također pomoći jer otkrivaju podsvjesne poruke našeg uma. Ignoriranje osjećaja može rezultirati tempiranom bombom emocija i nikako zadovoljstvom i srećom, pa ako sljedeći put osjetite da vam se želudac zbog nečega grči, razmislite i poslušajte svoj osjećaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razumijevanje neuspjelih ljubavi

Postoji nekoliko negativnih ljubavnih ciklusa, otkrila je Joanna. U njih ljudi nerijetko "zapadaju" i opterećuju se njima i dugo nakon okončanja odnosa. 

Prema njezinu iskustvu, ovo su pet najčešćih ciklusa koji se ponavljaju: 
nikad ne preživite nakon prvih par spojeva;
partner vas ostavlja zbog bivše ljubavi;  
odjednom prestaje kontaktirati s vama i nestane;
partneri vas varaju i ostavljaju unatoč uvjerenju da ste vi zapravo bili bolja "partija" od njega
nikad nije dovoljno dobar za vas.

Proučavanjem propalih odnosa mogu se izoštriti instinkti, ako se pažnja obrati na znakove koji su nam poručivali da u vezi nešto ne valja. Tako ćemo osvijestiti one znakove koje u budućim vezama ne bismo smjeli ignorirati.

Pitanja koja bole

Za one koji imaju brojna iskustva u neuspjelim odnosima, ključno je zapitati se što nas privlači ljudima koji nam ne odgovaraju. Nakon što saznamo odgovor na to pitanje, bit će lakše spriječiti pogrešan odabir u budućnosti. Najčešći problem koji blokira pronalazak istinske ljubavi su problemi sa samopouzdanjem, jer ako je ono nisko povećavamo toleranciju i snižavamo kriterije za odabir partnera, što je siguran "recept" za pogrešan odabir.

Izlasci s potencijalnim partnerom

Osjećaji koji se javljaju tijekom prvih susreta glasnici su naše intuicije. Trema i napetost nisu ništa neuobičajeno, no ako su udruženi s tjeskobom i nesigurnošću postoji velika vjerojatnost da nam šesto čulo želi nešto poručiti. Intuicije će nas upozoriti na tipove ličnosti koji nisu dobar "materijal" za odnos: oženjeni, igrači i oni koji bježe od obaveza.

Nakon nekoliko spojeva, intuicija je ta koja otkriva može li odnos biti dugoročan, a to je ponajprije osjećaj sreće i sigurnosti, a ne iščekivanja i trnaca koji se često povezuju sa zaljubljenošću.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku