Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U organizaciji HUZIS-a održana edukacija o ovisnosti o kockanju

U organizaciji HUZIS-a održana edukacija o ovisnosti o kockanju

Ovom aktivnošću, HUZIS svojim zaposlenicima želi dati što kvalitetniji uvid u okvir priređivanja igara na sreću i načine kako zaštiti osjetljive društvene skupine od razvoja ovisnosti o kockanju

VIDEO

Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS) organizirala je edukaciju o ovisnosti o kockanju za zaposlenike svojih članova. Dvodnevna edukacija održana je 7. i 8. listopada u Hotelu International u Zagrebu.

Na predavanjima višegodišnjih suradnika HUZIS-a, izv. prof. dr. sc. Nevena Ricijaša i dr. sc. Davora Bodora, sudjelovalo je gotovo 100 zaposlenika kladionica s ciljem prepoznavanja i prevencije ovisnosti o kockanju.

Prvog dana edukacije sudionici su se upoznali s pravnim i društvenim kontekstom industrije igara na sreću, utjecajem pravnog i društvenog konteksta na ponašanje igrača te učestalosti kockanja i problema povezanih s kockanjem. Izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš poseban naglasak stavio je na učestalost i utjecaj uključivanja maloljetnika u igre na sreću te standarde zaštite igrača u privređivanju igara na sreću.

- Godinama provodim edukacije u području ovisnosti o kockanju, a koje su posebno važne i za zaposlenike ove industrije. S HUZIS-om imam vrlo uspješnu suradnju, kako vezano uz edukaciju zaposlenika njihovih članova, tako i kroz podršku koju pružaju za nacionalnu implementaciju Programa prevencije kockanja mladih 'Tko zapravo pobjeđuje?' u srednjim školama, a koji je razvijen na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zadovoljstvo mi je da smo, unatoč izazovnim okolnostima, bili u mogućnosti osigurati ovu edukaciju u skladu s epidemiološkim mjerama - istaknuo je profesor na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu dr. sc. Neven Ricijaš.

Edukacija zaposlenika kladionica je više godina neizostavni dio djelovanja Hrvatske udruge za igre na sreću kojom žele pokazati i potaknuti svijest o važnosti zakonitog i etičkog poslovanja u industriji igara na sreću.

Ovom aktivnošću, HUZIS svojim zaposlenicima želi dati što kvalitetniji uvid u okvir priređivanja igara na sreću i načine kako zaštiti osjetljive društvene skupine od razvoja ovisnosti o kockanju.

Drugog dana edukacije naglasak je stavljen na teme kockanja i radnog mjesta te ovisnosti o kockanju. Specijalist psihijatar, voditelj Dnevne bolnice za ovisnike o kockanju u Psihijatrijskoj bolnici 'Sveti Ivan' dr.sc. Davor Bodor istaknuo je važnost razumijevanja ovisnosti o kockanju kao društvenog problema.

- Edukacije poput ove u organizaciji HUZIS-a važan su korak s ciljem šireg razumijevanja ovisnosti o kockanju kao društvenog problema koji je i dodatno intenziviran pandemijom koronavirusa. Višegodišnje provođenje ovakve edukacije polučilo je sjajne rezultate i reakciju zaposlenika pa vjerujemo da će tako biti i sada. Zaposlenike smo educirali o procesima razvoja ovisnosti o kockanju, koji podrazumijeva i kontakt s rizičnim skupinama - rekao je dr. Bodor.

- Organizirajući edukaciju za svoje zaposlenike, HUZIS je ponovo pokazao društvenu odgovornost i potaknuo podizanje svjesnosti o problematici ovisnosti o kockanju u našem društvu. Drago mi je što mogu sudjelovati u edukaciji koja daje doprinos razumijevanju ovisnosti kao društvenog problema - zaključio je dr. sc. Davor Bodor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku