Lifestyle

Komentari 9

U uredu su zabranjene hlačice, traperice s rupama i japanke

U uredu su zabranjene hlačice, traperice s rupama i japanke

Zaposlenici u uredima kompanije Air India ne smiju nositi previše ležernu odjeću, a zakon je donešen u skladu s poslovnim odijevanjem, radi brenda kompanije, ali i radne atmosfere

- Svaki od zaposlenika je ambasador naše kompanije i predstavlja naš brend. Poslovni stil svakog zaposlenika utječe na imidž kompanije. Oni koji ne nose uniforme, moraju se pridržavati ovih pravila te na posao dolaziti u biznis odjeći. U to ne spadaju kratke hlače, poderane traperice i japanke - objavila je aviokompanija Air India.

U priopćenju zaposlenicima ističe se kao su u uredu nepoželjne i previše prozirne, previše kratke te uske kreacije. Navodi se također kako zaposlenici moraju imati urednu frizuru te se pridržavati osobne higijene. Za kršenje ovih pravila, najavili su - određene sankcije, javlja Times of India. 

 

Poslovno odijevanje u mnogim je kompanijama diljem svijeta svojevrsno nepisano pravilo, no sve češće uprave uvode dress code  pravilnike, kako bi napravili najbolje za imidž svoje kompanije, ali i radnu atmosferu unutar nje.

Najčitaniji članci