Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Želite znati kako biste izgledali u prošlosti? Ovaj zagrebački foto-studio će vas transformirati

Želite znati kako biste izgledali u prošlosti? Ovaj zagrebački foto-studio će vas transformirati
17

Njihova ideja krenula je prvenstveno kao turistička ponuda za posjetitelje grada Zagreba kojima su htjeli ponuditi dašak starog Zagreba i razdoblja iz doba Marije Jurić Zagorke

VIDEO

Na početku Tkalče, u Tkalčićevoj 7 vrijeme se vraća bez problema. Tamo se smjestio jedan mali, ali slatki vintage studio, Vintage Photo Souvenir, u kojem vas vlasnici Dino i Andrea Gulić, kao i njihova ljupka radnica Marija, transformiraju i fotografiraju u stilu prošlog stoljeća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vintage foto studio 01:46

- Vintage photo souvenir je kombinacija ljubavi prema Zagrebu, povijesti i prije svega autentičnom kostimiranju s kojim se može zaroniti u prošlost i s obitelji ili dragim prijateljima stvoriti dragu uspomenu - govore nam Dino i Andrea.

Studio su otvorili u lipnju prošle godine, a kada uđete unutra imate osjećaj kao da ste jednom nogom zakoračili u prošlost. Od prekrasnih haljina, šešira, rukavica do lepeza, suncobrana i glazbe koja vam upotpunjuje doživljaj. Kako kažu Dino i Andrea, putovanja su ih najviše inspirirala.

- Putujući smo imali priliku sami iskusiti takav sličan doživljaj. Skoro svaka europska metropola ima jedan takav foto studio u kojem korisnici mogu zaroniti u prošlost i na trenutak se pronaći u nekom drugom vremenu. Smatrali smo da naš Zagreb zaslužuje jednu takvu atrakciju - kažu.

Njihova ideja krenula je prvenstveno kao turistička ponuda za posjetitelje grada Zagreba kojima su htjeli ponuditi dašak starog Zagreba i razdoblja iz doba Marije Jurić Zagorke i likova iz njezinih romana.

- Izrazito nas veseli i dobar odaziv domaćih koji očito žele pokloniti sebi i drugima za promjenu nešto drugačije i nesvakidašnje. Dolaze nam sve generacije – najmlađa klijentica je imala 8 mjeseci, a najstarija 85 godina. Velik je interes i mladih parova koji si međusobno daruju romantično fotografiranje za rođendan ili godišnjicu braka, a sve je više i upita oko djevojačkih večeri i suradnje za pozivnice za vjenčanja u vintage stilu - govore Dino i Andrea.

Tehničke stvari u studiju vodi Dino, a kreativni dio koji se bavi uređenjem i kostimima organizira njegova supruga Andrea, a na prvoj liniji u kontaktu sa klijentima je njihova radnica, kako oni kažu, uvijek dobro raspoložena Marija.

Cijeli proces traje oko 30 minuta

U studiju imate pravo na odabir željene haljine, a ako u moru lijepih kostima ne znate za što biste se odlučili oni će vam vrlo rado pomoći i savjetovati vas.

- Svaki klijent koji dođe u Vintage Photo Studio prvo krene u odabir odjeće u kojoj se želi fotografirati. Na raspolaganju stoje oko 20-ak kostima iz raznih povijesnih razdoblja i naravno u raznim veličinama. Odjeća je jednostavno prilagođena, gumicama ili s čičkom, da se može obući preko vlastite odjeće, tako da skidanje nije u biti niti potrebno. Nakon odabira kostima slijedi kombiniranje rekvizita – lepeza, suncobrana, torbica, šešira...Nakon toga slijedi poziranje koje može biti kombinirano na razne načine. Nakon što se zauzme željena poza slijedi fotografiranje, obrada fotografije i isprint iste. Sve su opcije moguće, klijenti sami biraju, no tu je također i Marija koja vrlo rado pomaže sa svojim iskustvom i savjetima da klijenti što lakše izaberu kostim koji će ispuniti njihova očekivanja - kažu Dino i Andrea.

Sve naravno ovisi o željama klijenata, a scena se vrlo brzo namjesti, u roku nekoliko minuta. Cijeli proces oblačenja, poziranja, i izrada fotografije traje oko 30 minuta.

Većinu kostima sašila je njihova prijateljica dizajnerica Nikolina Ribarić, a neki su doputovali iz Engleske i Amerike. Rekviziti su kupljeni na sajmovima antikviteta ili su u nekim slučajevima i darovi zadovoljnih klijenata.

- Na početku smo se orijentirali prvenstveno na razdoblje Marije Jurić Zagorke, tako su rađene i prve haljine. Postoje i haljine s umetcima, u obliku jastuka, koji se stavlja na stražnju stranu kako bi haljina stršila u vis. S obzirom da su djevojke bile zainteresirane i za druga razdoblja, kasnije smo asortiman proširili te smo krenuli s krinolinama, a i sa nekim povijesnim ličnostima. Kombinirali smo kostim Franje Josipa i caricu Sisi. Na njegovom kostimu su dodani i neki originalni detalji poput originalnih medalja iz doba Austrougarske - govori Andrea.

- Jedna od traženijih haljina je haljina koju smo nabavili iz uličnog ormara, ali s obzirom da je original iz starih dana ona je veličine xs - kaže Andrea.

Sljedeća tražena haljina je iz Amerike i nosi se na krinolinu sa šest kolutova. Ona je više inspirirana razdobljem američkog građanskog rata kao u serijama 'Sjever i jug', filmovima 'Zameo ih vjetar' i slično.

Fotografije ćete dobiti za uspomenu, a možete ih dobiti i na mail. Cijene ovise o broju osoba koje dolaze na fotografiranje, a cijena jedne fotografije s jednom osobom veličine A4 uložene u paspartu iznosi 150 kuna, a do 350 kuna za više osoba.

- Često nas foto Session klijenti daruju kao poklon iznenađenja, pa je najzahtjevnije osobu koja ne zna što ju očekuje oduševiti i ugodno iznenaditi. Veseli nas što su do sada sve reakcije bile pozitivne i nema nam veće sreće od zadovoljnih lica klijenata kada ugledaju sebe u krinolinama i kostimima, te na kraju uživaju u svojoj vintage fotografiji - govore Dino i Andrea.

Za budućnost kažu, nastavljaju putem kojim su krenuli te se nadaju ponovnom jačanju turističke sezone u gradu Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku