Obavijesti

Lifestyle

Učinkovita tehnika za liječenje kožnih problema

Učinkovita tehnika za liječenje kožnih problema
2

Krioterapija, terapija ekstremno niskim temperaturama, postaje sve popularnija metoda liječenja različitih dermatoloških problema i promjena na koži.Otkrijte kako ovaj brzi, minimalno invazivan postupak može poboljšati izgled kože i riješiti brojne kožne probleme

VIDEO

Krioterapija se izvodi primjenom tekućeg dušika na promjene na koži, postižući izuzetno niske temperature, ponekad do minus 196 °C. Ove niske temperature uzrokuju smrzavanje stanica, a nakon toga oštećene stanice postupno odumiru i otpadaju tijekom vremena. Važno je napomenuti da ovu terapiju treba provoditi iskusni medicinski profesionalac kako bi se postigao uspješan rezultat i minimalna šteta na okolnoj koži.

Evolucija krioterapije

Terapija hladnoćom koristi se u medicini već tisućama godina. Stari Egipćani su prepoznali analgetska i protuupalna svojstva hladnoće, a kasnije je ova metoda liječenja pridobila i Hipokratovu podršku. Tijekom proteklih 200 godina, terapija hladnoćom kontinuirano se razvijala, prvotno korištenjem sistematske hidroterapije za ciljano uništavanje tkiva. Tehnološki napredak doveo je do razvoja suvremene kriokirurgije.

U posljednjih 50 godina, dermatologija je stekla vrijedno iskustvo u korištenju kriokirurgije za liječenje kožnih problema. Tradicionalna metoda primjene tekućeg dušika natopljenog u komad pamučne vate na vrhu štapića zamijenjena je tehnikom spreja tekućeg dušika, koja je jednostavna za primjenu i učinkovita u tretiranju benignih, premalignih i malignih lezija na koži.

Prednosti krioterapije u dermatologiji

Krioterapija nudi brojne prednosti:

● Selektivno uništavanje stanica: ovaj brzi, jednostavan i minimalno invazivan postupak omogućuje selektivno uništavanje oštećenih stanica na koži, bez oštećenja zdravog tkiva.

● Minimalna nelagoda: krioterapija rijetko zahtijeva lokalne anestetike i pruža minimalnu nelagodu pacijentima.

● Protuupalno djelovanje: osim što uklanja virusne bradavice, keratoze i druge dermatološke probleme, krioterapija ima protuupalno djelovanje, smanjujući oticanje i upalu na tretiranom području.

● Minimalni ili nikakvi ožiljci: krioterapija često rezultira minimalnim ili nikakvim ožiljcima, čineći je atraktivnom opcijom za estetske postupke.

● Dugoročni uspjeh: nakon tretmana, vjerojatnost ponovnog pojavljivanja problema je često niska, što osigurava dugoročni uspjeh terapije.

Estetske prednosti krioterapije

Osim medicinskih prednosti, krioterapija pruža izvanredne estetske koristi. Ovaj postupak uklanja oštećene stanice i lezije bez ostavljanja vidljivih ožiljaka. Također smanjuje crvenilo, upalu i oticanje kože, čineći je svježijom i blistavijom. Estetske prednosti krioterapije čine je popularnim izborom za osobe koje žele postići glatku i zdravu kožu bez potrebe za kirurškim zahvatima.

U Poliklinici BINOVA vas čekaju vrhunski stručnjaci!

U Poliklinici BINOVA nudimo razne vrste dermatoloških pretraga uključujući krioterapiju. Poliklinika BINOVA opremljena je najsuvremenijom dijagnostičkom opremom, a naš stručni tim svakom pacijentu pristupa na individualan način, uz osobitu posvećenost.

POLIKLINIKA BINOVA – Vaše zdravlje, naš je cilj!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije