Lifestyle

Komentari 0

Udruga 'Dobra volja' i ovih blagdana pomaže potrebitima

Udruga 'Dobra volja' i ovih blagdana pomaže potrebitima

Mnogo obitelji diljem Hrvatske živi u teškim uvjetima. Kako bi im Božić bio što ljepši, u subotu, 12. prosinca, između 12-14 sati u skladištu u zagrebačkoj Dubravi možete donijeti hranu i higijenske potrepštine

Humanitarna udruga ‘‘Dobra volja’’ i ove godine prikupila je božićne darove za djecu čiji su roditelji u teškoj situaciji. Tijekom cijele godine obilaze oko 100 obitelji diljem Hrvatske, a u jeku koronakrize, sve ih je više onih kojima je potrebna pomoć. 

Sve je krenulo 2015. godine dirljivom pričom o ocu Milanu i sinu Matiji iz sela Komarevo nedaleko od Siska. To je priča koja je ujedinila Hrvatsku i pokrenula akciju da se pomogne samohranom ocu koji je sa svojim, tada 15-godišnjim sinom, živio u trošnoj kući bez vode. 

Hrabre volontere iz Udruge ni korona nije spriječila da u ovo blagdansko vrijeme vrate osmijeh na lica onih najranjivijih i najpotrebitijih. Tako pozivaju sve koji mogu da se pridruže humanitarnoj akciji. Svi koji žele pomoći, svoje donacije mogu donijeti u subotu, 12. prosinca, između 12 i 14 sati na adresu Konjščinska 46 u zagrebačkoj Dubravi. 

Potrebne su konzerve, paštete, naresci, higijenske potrepštine...

- Bez obzira na epidemiološku situaciju, trudimo se prikupiti hranu i razveseliti ljude. Krenuli smo s akcijom prikupljanja, a ove godine najviše nam nedostaje konzervi, salama, pašteta i općenito hrane koja može stajati. Potrebne su nam higijenske potrepštine, donje rublje te čarape. Dečki iz Dubrave ustupili su nam skladište za ovu akciju - kaže predsjednica udruge Marijana Matešić te dodaje da su do sada prikupili dovoljno brašna, ulja i šećera. Sve prikupljeno, dobit će oko 50 obitelji diljem Hrvatske.

- Darove za djecu imamo. Roditelji uvijek kažu da njima ništa ne treba, ali ih razvesele kava i keksi. Mi stvarno dajemo sve od sebe i nećemo odustati ni zbog korone - kaže predsjednica Udruge.

Najčitaniji članci