Lifestyle

Komentari 0

Umjetničke radove prodavat će na humanitarnoj aukcijskoj izložbi, a bit će i na kalendaru

Umjetničke radove prodavat će na humanitarnoj aukcijskoj izložbi, a bit će i na kalendaru

Riječ je o trinaest ilustracija na temu doma. Za umjetnicu Ivanu Mrčelu asocijacija na dom je zimnica koju baka ili mama spakiraju kada se vraćaš na fakultet

Skupina mladih talentiranih umjetnika donirala je svoje ilustracije za izradu kalendara "Oni" za 2022. godinu, kao i za aukcijsku izložbu od koje su prihodi namijenjeni u humanitarne svrhe.

Riječ je o trinaest ilustracija na temu doma koje su za projekt napravili Marina Mesar – OKO, Marin Remić, Tea Jurišić, Maja Biondić, Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Slaven Kosanović – Lunar , Ivan Blažetić – Šumski, Hana Vrca, Ivana Mrčela, Boris Bare, Anja Sušanj i Broken isn't bad.

Izložbu njihovih radova iz kalendara može se pogledati u zagrebačkom Botaničaru do 5.prosinca.

Neki od autora objasnili su što ih je motiviralo za radove

Za Ivanu Mrčelu asocijacija na dom je zimnica koju baka ili mama spakiraju kada se vraćaš na fakultet, dok je grafiter Slaven Lunar Kosanović svojim radom poslao poruku o potrebi očuvanja stabala i prirode.

Vanja Varga, koja kroz svoj brend Djelovanje drugu godinu za redom organizira dobrotvornu akciju, kaže kako je dom za temu kalendara možda predložila i zbog pandemije i potresa, no prva pomisao bila joj je da je dom "mjesto gdje nam je srce, a to svaki trenutak gradimo i pletemo".

- Dom kao mjesto, kao vrijeme, kao osjećaj, kao ljudi… oni koji su bili, koji su sada, koji će tek postati naš dom. Na svim tim prošlim, sadašnjim i budućim domovima trebamo biti zahvalni jer su nas oblikovali, jer smo u njima svoja srca skučili - objasnila je.

Akcijom se pomaže udruzi Krijesnica za potporu djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, a u prošloj godini donirano je 29 tisuća kuna. Aukcijska prodaja radova odvija se online na profilu Botaničar gdje se mogu slati ponude do 2. prosinca u 12 sati.

Kalendar uključuje i paket od sedam vouchera s popustom na kupovinu kod partnera – domaćih craft proizvođača i kvalitetnih brendova, čime se podržava lokalna proizvodnja.

Ilustracije iz kalendara mogu se i uokviriti jer je otisnut na mat printu s perforacijom.

Print kalendara sponzorirao je Cerovski Print Boutiqe, a okvire za izložbu najstarija zanatska radnja za uokviravanje u Zagrebu, Robinšćak. (tk)

Najčitaniji članci