Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Unesite blagdanski ugođaj u dom uz nove i stare tradicije

Unesite blagdanski ugođaj u dom uz nove i stare tradicije

Uredite sobne biljke, unesite svježeg mirisnog zelenila i napravite aranžman, a lampice, svijećnjaci i lampioni stvorit će magičan ugođaj u svakoj prostoriji

Vaša blagdanska proslava ove sezone vjerojatno će izgledati malo drugačije, a vaš dekor može slijediti taj primjer. Bez obzira provodite li praznike samostalno ili s bliskom obitelji, u stanu ili u kući, vaš prostor vas može potaknuti na veselje i dobro raspoloženje. Dizajneri interijera i stilisti podijelili su svoje omiljene načine uređenja doma za početak zime - neke tradicionalne, a neke koji 'krše pravila', za svakog ponešto.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog djece okitila kuću božićnim ukrasima još u rujnu

Pokretanje videa ...

1. Koristite nostalgične ukrase

Ove godine se više nego ikad želimo vratiti u sjećanja iz djetinjstva i tradicije koje su nam bake i djedovi prenijeli. Budući da ne možemo svi biti zajedno, uključivanje tradicije koji vas podsjeća na voljene osobe ili njegovana sjećanja lijep je način da ove godine osjetite dobre vibracije. Primjerice, dodavanje šljokičastih traka na vaše drvce i adventske vijence može vam donijeti dašak djetinjstva u dom.

Thinkstock

2. Iznenadite svoja osjetila novom rasvjetom i mirisima

Osvjetljenje je neophodno kada stvarate određeno raspoloženje u prostoriji, a niz svijećnjaka, lampiona i vilinskih lampica čarobna je kombinacija za Božić. Razmislite o upotrebi sezonski mirisnih svijeća ili difuzora koji u vaš dom unose nježne note cimeta, muškatnog oraščića i bora, stvarajući istinski svečani doživljaj, savjetovala je Emma Sims Hilditch, osnivačica i kreativna direktorica tvrtke Sims Hilditch Interior Design.

Savršeno zamotajte sve vrste poklona - odjeću, igračke, boce
Savršeno zamotajte sve vrste poklona - odjeću, igračke, boce

3. Uredite sobne biljke

Koliko god su božićna drvca nostalgična, razmislite o tome da si kupite ono koje može razveseliti vaš dom i izvan sezone blagdana. Lirasti fikus donosi toliko života i vitalnosti u bilo koji prostor, a dovoljno je visok i snažan da može držati ukrase, lampice ili mašne. Ako već imate sobne biljke koje volite, dajte im svečani izgled tradicionalnim dekorom koje biste stavili i na božićno drvce, savjet je Kelly Robinson, dizajnerice interijera i osnivačice tvrtke Where Spirit Meets Space.

Istu majicu nosim tri godine: Ljudima nije važno što oblačite
Istu majicu nosim tri godine: Ljudima nije važno što oblačite

4. Dodajte svježe, mirisno zelenilo

Karina Lameraner, kreativna stilistica za uređenje interijera Modsy spomenula je kako tijekom praznika većina nas voli koristiti svježe sezonsko zelenilo u cijelom svom domu. Grane masline su super za to jer daju tako svjež izgled bilo kojem prostoru. Napravite jednostavnu dekoraciju za stol ili položite nekoliko nakupina grana duž stola kako bih napravili vijenac! Krenite u potragu za granam u svom dvorištu ili posjetite lokalnu tržnicu kako biste pronašli najbolje svježe zelenilo.

Christmas wreath

5. Započnite novu tradiciju sa svojim drvcem

- Zabavna tradicija koju je moja obitelj oduvijek voljela je adventsko drvce, čak više od kalendara. Objesili bismo male atraktivno zamotane poklone na minijaturno drvce i svaki zamijenili božićnim ukrasom koji se generacijama prenosi u moju obitelj. Ovo je izvrstan način da iskoristite ukrase koji imaju sentimentalnu vrijednost, ali više nisu po vašem ukusu - tvrdi Emma Sims Hilditch.

Udobne, mekane i šarene: Top 10 super pidžama za izležavanje
Udobne, mekane i šarene: Top 10 super pidžama za izležavanje

6. Stvorite mandalu zimskog solsticija

Iako su se mnogi od nas ove godine odvojili od voljenih, priroda je uvijek tu za nas. Zimski solsticij (21.12.) dan je slavlja u svijetu prirode, jer prolazi najcrniji dan i svjetlost se opet počinje vraćati. Da biste proslavili taj dan, prošetajte se parkom ili šumom bez mobitel i sakupljajte češere, žireve, lišće ili grane kako biste stvorili solsticijsku mandalu, rekla je Kelly Robinson, piše Mind Body Green.