Lifestyle

Komentari 7

Uskoro bivši supružnici ratuju oko tave pa i staklenke senfa

Uskoro bivši supružnici ratuju oko tave pa i staklenke senfa

Parovi koji se razvode relativno se lako dogovore oko skupe imovine, no predmet smutnje su naizgled nevažne stvari na koje su spremni potrošiti na tisuće kuna

Sukobi oko imovine već su normalna pojava za par u brakorazvodoj parnici, no neki idu još i dalje. Iz odvjetničkog ureda specijaliziranog za rastave Pannone u Manchesteru, nakon provedeog istraživanja, objavili su da se parovi sve češće svađaju oko puno manjih stvari poput zlatne ribice, tave pa čak i staklenke senfa. Prema njihovim iskustvima i skupe brakorazvodne parnice se oduže radi stvari koje vrijede nekoliko kuna.

Jedan od najbizarnijih slučajeva je svakako onaj u kojem se bivši muž nije mogao odvojiti od tave koju je žena uzela, pa joj je, kako bi se osvetio, uzeo zaručnički prsten. Nakon što su se konačno dogovorili, stvari su razmijenili na benzinskoj crpki, ističe David Milburn iz odvjetničkog ureda Stowe. Svaki peti razvod pretvori se u bitku oko nevažnih i jeftinih stvari poput dimljenog lososa, koji je jedna supruga tražila. Osim lososa, od bivšeg je supruga potraživala i staklenku skupocjeog sefa, prenosi Daily Mail. Čak se i skupe brakorazvodne parnice oduže zbog stvari koje vrijede nekoliko kuna, potvrđuje studija.  

- Neki se parovi svađaju samo da bi svađali. Pa nije ni čudo da na red dolaze i najjeftinije stvari zbog čega troškovi parnice nekontrolirano rastu i premašuju vrijednosti tih knjiga, usisavača, pribora za jelo i kanta za smeće u obliku Disneyevih likova - tvrdi odvjetnica Fiona Wood. 

Nevjerojatno je koliko se lako dogovore oko velikih i vrijednih stvari, a spremni su potraživati na stotine tisuća kuna na naizgled nevažne stvari, objasnila je odvjetnica Amanda McAllister iz zajedničkog odvjetničkog ureda Russell, Jones & Walker. 

Sličan primjer je i brakorazvodna parnica Cheryl Cole i nogometaša Ashleya Cole u kojoj se bitka vodila oko skrbništva nad psićima Busterom i Cocoom. 

Najčitaniji članci