Lifestyle

Komentari 0

Varaždin i Trakošćan za vikend 'preuzimaju' instagrameri

Varaždin i Trakošćan za vikend 'preuzimaju' instagrameri

Gosti, osim iz Hrvatske, dolaze i iz Slovenije i Mađarske, a radi se o fotografima, travel, gastro i lifestyle instagramerima i blogerima

Ovaj vikend, 28. i 29.10., Trakošćan i Varaždin bit će domaćini međunarodnog susreta instagramera, youtubera i blogera  „Croatia Instameet - Trakošćan edition“. Susret po prvi puta organiziraju hrvatski instagrameri – Domagoj Sever , Željka i Jasminka Đaković i Josip Kramarić  koji na svojim profilima promoviraju Hrvatsku i putovanja. 

- Okupiti kolege instagramere, domaće, ali i iz susjednih zemalja u Hrvatskoj, promocija destinacije, povezivanje s lokalnom zajednicom, kreiranje foto i video sadržaja, druženje i razmjena znanja – glavna je ideja koja nas je vodila, a koju su ovaj put prepoznali hotel Trakošćan i Turistička zajednica Varaždina - rekla nam je Jasminka Đaković od strane organizatora.

Gosti, osim iz Hrvatske, dolaze i iz Slovenije i Mađarske, a radi se o fotografima, travel, gastro i lifestyle instagramerima i blogerima. Supružnici Sonja i Zoran Trojar, pokretači su profila @igslovenia, imaju preko 63.000 pratitelja i veliki su ljubitelji putovanja, a posebno svega što je autentično. Njihov  kolega Jaka Ivanči, poznati je slovenski fotograf pejzaža, čiji su radovi, na solo izložbi "Salted With Love" bili izloženi na Expo-u u Milanu. Mladi fotograf Mario Jurina također će sudjelovati na Instameetu i svojim pratiteljima prenjeti jesenski ugođaj Trakošćana i Varaždina.

Jake youtube snage na instameetu zastupaju Mateja Frajsberger, poznatija kao Click4Chic koja ima preko 43.000 pretplatnika na svom kanalu te njezina kolegica Maša Zibar. Maša na svojem kanalu mashinthebeauty ima preko 40.000 pretplatnika. 

Tradicionalne gastro delicije posebno će zanimati Sanju Miljac, blogericu iz Virovitice i vlasnicu popularnog profila domacica.sanja. 
Norbert Lepsik instagramer, fotograf i student geografije, zajedno s kolegom Davidom Erdely-jem, koji je i content creator, dolazi iz Budimpešte. Norbert je ljubitelj arhitekture i voli fotografirati gradove, a kod snimanja uvijek istražuje novu perspektivu. Cilj mu je da kroz svoj profil i fotografije inspirira ljude, ali i da pokrene instagram ture u Budimpešti, za turiste i za domaće ljude.  

 - Svi su se rado odazvali našem pozivu i vesele se susretu. U dva dana bogatog programa sudjelovat će u foto turama, razgledima, kušati tradicionalna jela, ali također sudjelovati u panelima na temu pozitivnih suradnji i iskustava putem Instagrama. Kada se zbroji publika svih nas sudionika Instameet-a, brojke su zaista impresivne – zajedno na svojim profilima na društvenim mrežama imamo preko  580.000 pratitelja iz cijelog svijeta - objasnila je Jasminka. 

Fotografije, vlogovi i blogovi koji će nastati u jesenskom okruženju dvorca Trakošćan i grada Varaždina, obići će putem društvenih mreža cijeli svijet.