Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Vaši omiljeni ljubavni filmovi vam uništavaju ljubavni život

Situacije koje se događaju na filmovima su rijetko događju u životu, ali njihov utjecaj na naša očekivanja je jak. Koje su to situacije iz poznatih filmova koje se ne događaju u pravom životu?

Foto: themoviedb.org
20 komentara

Lijepo je sanjati i maštati, ali često ljubavne situacije koje gledamo u ljubavnim filmovima ili čitamo u knjigama se ne događaju u pravom životu. Problem nastaje kad te ideje iz filmova počnu utjecati na naša očekivanja u pravom životu i kad nas koče pri ostvarivanju ljubavne veze.

1. Romansa u Seattleu (Sleepless in Seattle), 1993

Filmska laž: Spiker na radiju je vaša srodna duše. Bacite se u potragu za njim!

Životna istina: Prije je Howard Stern. Ostanite doma. 

2. Lijepa žena (Pretty Woman), 1990

Filmska laž: Ako je žena prostitutka, kad-tad će naići prelijepi i prebogati muškarac koji će joj platiti smiješnu svotu novaca da mu glumi djevojku. I onda će se, naravno, zaljubiti u nju. 

Životna istina: Ako je žena prostitutka, prosječno bogati muškarac prosječnog izgleda će joj platiti za "provod" i otići kući.

3. Reci bilo što (Say Anything), 1989

Filmska laž: Cura je prekinula s dečkom, a on radi sve što mu padne na pamet da ju ponovo osvoji. Na kraju se pomire i žive sretno do kraja svog života. 

Životna istina: Cura prekine s dečkom, dečko joj pošalje par poruka na koje ne dobije odgovor i onda nestane. Točka. 

4. Njemu baš i nije stalo (He's Just Not That Into You), 2009

Filmska laž: Cura upozna fantastičnog dečka, njemu se ona ništa posebno ne sviđa, ali onda odjednom je totalno zaljubljen, samo što to nije odmah shvatio. 

Životna istina: Cura upozna dečka koji joj se svidi, s njegove strane nema kemije - svatko ide dalje svojim putem

5. Praznik (The Holiday), 2006

Filmska laž: Cura upozna dečka na godišnjem odmoru, zaljube se preko ušiju i odluče da veza na daljinu može funkcionirati. I stvarno super funkcionira. 

Životna istina: S vremenom jedan se odseli ili upozna nekog novog u koga se zaljubi. Prekid je na pragu, a i inače veze i/ili brakovi na daljinu rijetko uspijevaju.

6. Gola istina (The Ugly Truth), 2009

Filmska laž: Onaj bezobrazni i bahati kolega s posla je zapravo fantastična osoba i definitivno će se zaljubiti u djevojku koja ga poželi promijeniti. 

Životna istina: Taj tip je takav jer to želi biti, a ako bi ga bilo tko izazvao na promjenu velika je šansa da bi prema toj osobi bio bezobrazan i bahat. Možda čak i više od prosjeka. 

7. Zapravo ljubav (Love Actually), 2003

Filmska laž: Psovanje pred šefom će ga toliko oduševiti da će se odmah zaljubiti u djevojku s oštrim jezikom.

Životna istina: Ako psujete pred šefom postoji velika šansa da ćete dobiti opomenu ili ćete biti prisiljeni ići na nekakav tečaj poslovne komunikacije ili slično. 

8. Bilježnica (The Notebook), 2004

Filmska laž: Muškarac s kojim ste imali ljetnu avanturu prije par godina je još uvijek ludo zaljubljen u vas i učinit će sve da vas ponovo osvoji. Uključujući i izgraditi vam kuću.

Životna istina: Danas taj muškarac ima ozbiljnu vezu ili je u braku, ali tu i tamo komentira vaše postove na društvenim mrežama.

9. Prijatelji s povlasticama (Friends with Benefits), 2011

Filmska laž: Imati prijatelja s kojim povremeno prijateljstvo preraste u nešto veće je super način za započeti trajnu vezu.

Životna istina: Ne, nije. Veća vjerojatnost je da ćete izgubiti i prijatelja i povlasticu.

10. Šetnja za pamćenje (A Walk To Remember), 2002

Filmska laž: Dečko obeća curi da se nikad neće zaljubiti u nju jer je njihova veza platonska. Ali se na kraju zaljubi preko ušiju.

Životna istina: Dečko u razgovoru s curom kaže da se neće zaljubiti i da mu odgovara veza bez obaveza. On se stvarno ne zaljubi, i zapravo je jako zbunjen kad shvati da ste vi očekivali od njega da se upusti u romantičnu vezu s vama nakon što je izričito rekao da to nema namjeru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message