Lifestyle

Komentari 1

Već 14 godina izrađuje jaslice kojima se mnogi dive: 'Bio je to zavjet za ljubav prema obitelji'

Već 14 godina izrađuje jaslice kojima se mnogi dive:  'Bio je to  zavjet za ljubav prema obitelji'

Jaslice su velike 30 metara kvadratnih, a Nataša ih počinje raditi već u rujnu jer iziskuju puno truda, volje i želje. Važno je reći i sve radi sama, a osim vanjsklih jaslica, radi i one u kući ispod bora

Nataša Đidara iz Sinja već 14 godina ispred svoje kuće izrađuje velike jaslice kojima se mnogi dive. Oduvijek je bila kreativna i voljela izrađivati umjetnine, a božićno vrijeme ju posebno inspirira. 

POGLEDAJTE VIDEO:

-  Bio je to svojevrsni zavjet za ljubav prema obitelji, vjeri, a posebno za zdravlje svoje djece - kaže nam Nataša.

Jaslice su velike 30 metara kvadratnih, a počinje ih raditi već u rujnu jer iziskuju puno truda, volje i želje. Važno je reći i da Nataša sve radi sama.

- Po brdu pronalazim kamen, drvo, mahovinu, a neke stvari su rađene od stirodura koji je premazan betonom, kao sto su planine i rijeka kao i pokoja kućica - objašnjava.

Središnji dio ovih jaslica je Betlehem s malim Isusom, ali tu su još i planine, rijeke, jezera, špilje, stare kuće, tržnice, vrtovi, bunari, mostovi, zdjele, vreće..jednostavno izgledaju čarobno.

Nataše se trudi da svake godine izgledaju malo drugačije.

- Svake godine treba nešto dodavati novoga, mijenjati određene sadržaje, ali najvažnija poruka  je uvijek ista, a to je proslava Božića - dodala je.

Njezine jaslice posjećuju mnogi.

- Posjećuju ih i poznati i nepoznati, ali najviše prijatelji, susjedi, djeca iz vrtića i škola. Jako mi je drago jer svi budu oduševljeni njima - priznala je Nataša.

Osim jaslica u dvorištu, Nataša s puno ljubavi i pažnje izrađuje i jaslice i u svom domu ispod božićne jelke.

Najčitaniji članci