Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Veliki mjesec mode obilježio osmijeh Wintour i seksi outfiti

Veliki mjesec mode obilježio osmijeh Wintour i seksi outfiti
26

Četiri velika Tjedna mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu otkrili su svijetu osmijeh vječno stroge Anne Wintour ali i donijeli prekrasne proljetne komade

VIDEO

Trendovi, bizarni komadi, zvijezde i skandali - četiri su stvari po kojima ćemo pamtiti ovih mjesec dana modnog užitka koji je završio sinoćnjom revijom francuskog branda Hermes.

Svijet mode u proteklih mjesece dana šokirale su najprije ukrajinske aktivistice "Femen" koje su upale na reviju Nine Ricci i upozorile na iskorištavanje modela, Valentino koji je inspiraciju za kolekciju pronašao u prošlosezonskoj liniji Dolce&Gabbana, odlazak Marca Jacobsa s čelne pozicije Louisa Vuitton i nasmiješeno lice Anne Wintour na reviji Victorie Beckham. 

Pogledajte sve revije s Fashion Weekova u specijalu Fashion Report. 

Upravo je ona privukla pažnju svjetskih medija, gotovo više nego događanja na pistama. Urednicu američkog izdanja Voguea poznatu po strogom izrazu lica i skrivanju iza tamnih naočala, nasmijala je Victorijina kćerkica Harper. No još je nešto zagolicalo maštu modnih kritičara i javnosti - Anna Wintour već 20 godina nosi isti model sandala. Sandale boje kože dizajnirao je Manolo Blahnik, a koštaju 4500 kuna. 

Trendovi za proljeće/ljeto 2014. 

Osim skandala koji su pratili Tjedne mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu, modni kritičari izdvojili su nekoliko vodećih trendova za sljedeću sezonu, među kojima su cvjetni print, prozirni detalji, svjetlucavi materijali, plava boja i uvijek romantična čipka. 

Cvijeće stiže u svim bojama i oblicima

Neprikosnoveni trend koji već nekoliko sezona vlada modnim pistama je cvjetni print, a nosit ćemo ga i idućeg proljeća. Veliko, malo, crno-bijelo ili u boji, cvijeće se nosi na kaputima, haljinama i kombinezonima, a predlažu ga brojne modne kuće poput House of Holland, Mary Katrantzou, Carven, Mulberry i Matthew Williamson. 

Prozirno malo toga ostavlja mašti

Osim cvijeća, prozirni komadi koji više otkrivaju nego sakrivaju pravi su hit, a možete ih nositi u nježnim pastelnim nijansama kako to predlaže Burberry ili kombinirati na odvažniji način u stilu Simone Roche. Ovom trendu nisu odoljeli ni Marc Jacobs za Louis Vuitton, Anthony Vaccarello, ali ni Mulberry. 

Svjetlucavi materijali za upečatljiviji večernji look

Za razliku od cvijeća koje dizajneri predlažu za dnevni look, šljokice vladaju noću. Modni dvojac Dolce&Gabbana malu crnu haljinu zamijenio je zlatnom varijantom, a Lanvin je svojim modelima dodao još i blještave torbe nalik na vreće za smeće. Tom Ford i Emilio Pucci kombiniraju šljokice tako da naglašavaju ženske obline. 

Plava boja suvereno vlada proljetnim lookom

Iako je se najčešće smatra hladnom bojom, idealnom za jesen, ovog puta plava boja stiže u proljeće. Nosit će se sve nijanse, od svijetloplave kako to predlaže Giorgio Armani i Karl Lagerfeld za Chanel, do tamnoplavih varijanti Stelle McCartney, Alexisa Mabillea i Felipea Oliveire Baptiste.  

Nježna strana čipke

Nježna, romantična i elegantna čipka savršen je odabir za vruće ljetne dane, a upravo je na takav način vide i Elie Saab, Marchesa i Badgley Mischka, dok Tom Ford ima drugačiju i puno seksepilniju viziju. On predlaže crni look koji više otkriva nego sakriva.

Makeup i kosa za proljeće/ljeto 2014. 

Makeup za proljeće/ljeto puno je ležerniji nego za zimske mjesece, a dizajneri stavljaju naglasak na jednu stvar, ili su to obrve i oči ili su u prvom planu usne. 

Trend prirodnih gustih obrva tako se i dalje nastavlja što smo imali prilike vidjeti i na revijama Viktora&Rolfa, Celinea i Louisa Vuittona, dok Dior ide korak dalje i obrve naglašava zlatnim listićima. Smokey eyes predlažu Chanel, Saint Laurent i Cedric Charlier, no ipak su jarke usne popularnije. Dominirat će crveni i narančasti ruževi kako su to zamislili Alexis Mabille, House of Holland, John Richmond i Donna Karan. 

Po pitanju kose vrijedi ista ležernost, nosi se prirodno lepršava kosa ili lagano nakovrčana, dok u svečanijim prilikama najbolje prolaze uredne punđe. Pogledajte kako to predlažu Valentino, Neem Khan, Stella McCartney i Carolina Herrera.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Djevice će se zabavljati na poslu, a Vage upustiti u ljubavne pustolovine
od 26.5. do 1.6.

Veliki tjedni horoskop: Djevice će se zabavljati na poslu, a Vage upustiti u ljubavne pustolovine

Škorpioni bi trebali poraditi na svom imunitetu, hraniti se zdravije i urednije živjeti. Starijima će se pojačati kronične tegobe pa ništa ne prepuštajte slučajnostima nego posjetite liječnika.
Okušajte znanje u novom kvizu: Samo najbolji će ga moći riješiti
KVIZ NEDJELJOM

Okušajte znanje u novom kvizu: Samo najbolji će ga moći riješiti

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...