Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
66 komentara

Šimleša: Ne ostajte u braku radi djece, radije se razvedite

Poznati autor knjiga za samopomoć B. Šimleša protivi se ostanku u lošem braku zbog djece, jer to njima pruža loš primjer. Pogledajte što je još rekao na predavanju

Žarko Bašić/Pixsell
Video: 24sata
66 komentara

Najpoznatiji autor knjiga za samopomoć u Hrvata i pisac bestselera "Ljubavologija" Bruno Šimleša ponovno je privukao pozornost javnosti predavanjem "Razvijanje zdrave ljubavi prema sebi". 

Prvo od pet predavanja slavnog sociologa u Cineplexxu Centra Kaptol privuklo je više od 250 posjetitelja koje je usmjeravao na učenje lekcija iz svog djela "Škola života".

- Ljubav je ključno najprije razviti prema sebi. No razvijanje zdrave ljubavi prema sebi ne znači nužno sebičnost modernog čovjeka, njegov osjećaj superiornosti spram drugih ili razvijanje egoizma. Ljubav prema sebi očituje se u prepoznavanju i vrednovanju vlastite vrijednosti bez osjećaja dominacije spram drugih - kaže Šimleša.

Tajna poplularnosti njegovih knjiga i rada skriva se u jednostavnim, konkretnim i jasnim mislima kojima se obraća čitatelju, a da pritom ne zazire od tabu tema poput homoseksualnosti, odnosu Boga i Crkve te ispravnosti braka kao institucije.

Ne zalažem se za razvode, kaže Šimleša

- Sviđa mi se da brak sve manje ima auru svetosti i što se sve više žena odlučuje na odlazak iz loše veze, rekao je Šimleša pojašnjavajući kako ga optužuju da se zalaže za razvode. 

Otkriva kako on ne vidi razvod kao instant rješenje problema, već se slaže da treba dati sve od sebe da se brak spasi. No najgore što se može napraviti jest ostati u vezi u kojoj ljudi žive kao cimeri ili "zbog dobrobiti djece". 

- Iako ne možemo provesti istraživanje o tome kakav utjecaj ima na djecu ostanak roditelja u zajedništvu koje nema zdrave temelje, jasno je da će djeca upijati ponašanje roditelja i gledati njihov život i postavljati ga kao primjer za svoj. Mi, kao roditelji, svojoj djeci moramo pružiti najbolje moguće životno nasljeđe - ističe Šimleša.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message