Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Virtualna putovanja po svijetu oduševila osobe s invaliditetom

Virtualna putovanja po svijetu oduševila osobe s invaliditetom

Surađujući s lokalnim stanovništvom u svakom mjestu, grupa je mogla virtualno posjetiti Italiju, Pariz, Meksiko, Grčku, Južnu Afriku, Amsterdam, Izrael, Havaje...

VIDEO

Amanda Kauftheil nikada nije sanjala o putovanju u Rusiju, gdje je njezina mama Vera odrasla, i to sigurno ne usred globalne pandemije. No ovog ljeta uspjela je obići Moskvu i St. Petersburg kroz virtualno putovanje. Na tom putovanju učila je o ruskim tradicijama Hanuke i povijesti baleta u Rusiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:43

Amanda je jedna od sudionica virtualnog programa Srebrnog Centra za osobe s posebnim potrebama koji se nalazi na Marlene Meyerson JCC Manhattan, a posvećen je izgradnji i njegovanju inkluzivne zajednice za pojedince različitih sposobnosti.

Srebrni Centar okuplja osobe od 20 do 30 godina s intelektualnim, razvojnim i / ili tjelesnim invaliditetom. Prije pandemije skupina od 15 odraslih osoba išla bi na otok Governors, Rye Playland ili Rhinebeck u New Yorku, ali pandemija ih je prisilila da se prebace na virtualna putovanja.

- U početku smo to planirali raditi mjesec dana. Lipanj je mjesec u kojem naša grupa obično putuje preko noći, a svi smo u to vrijeme ludovali u našim apartmanima u New Yorku. Naša lipanjska putovanja postigla su ogroman uspjeh, putujemo već osam mjeseci i ne planiramo stati. Ovaj tjedan obilježavamo naš 33. tjedan virtualnih putovanja - kaže Hannah Badain, direktorica Srebrnog centra. 

Surađujući s lokalnim stanovništvom u svakom mjestu, grupa je mogla virtualno posjetiti Italiju, Pariz, Meksiko, Grčku, Južnu Afriku, Amsterdam, Izrael, Havaje, Japan, Argentinu, Kubu, London, Australiju i još mnogo toga.

Na virtualnim putovanjima uče lokalni sleng, istražuju regionalnu kuhinju i imaju 'razgledavanje' s lokalnim turističkim vodičima.

Kada su bili u Rimu vodič im je pokazao Židovsku četvrt kako bi vidjeli kamenje u tlu koje je uspomena na izgubljene u holokaustu. Mnoge svoje vodiče pronalaze na web stranicama kao što je Airbnb.

- Svi izlazimo izvan svoje zone udobnosti i rastemo kroz ta međukulturna iskustva. Imali smo nekoliko bliskih susreta s jestivim insektima. U Australiji je naš vodič skidao termite s drveta i jeo ih dok smo mi šokirano gledali. Slično tome, instruktor kulinarstva u Meksiku bio je vrlo uzbuđen što nam je pokazao teglu cvrčaka prženih na češnjaku koje je imao u svojoj smočnici - kaže Hannah.

- Najdraže mi je bilo vidjeti kakav je život u Južnoj Africi. Vidjeli smo životinje poput slonova, lavova i leoparda na virtualnom safariju sa svojim vodičem iz Cape Towna - kaže David Robards, jedan od sudionika na virtualnom putovanju.

Ovaj mjesec putovat će u Kinu, na kinesku lunarnu novu godinu i predstojeće Olimpijske igre 2022. u Pekingu. Planiraju naučiti i klasični kineski ples i vježbati borilačke vještine, a također će virtualno putovati i u New Orleans za Mardi Gras, piše Your Tango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje