Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Višak hrane ne bacajte nego je zaledite i iskoristite kasnije

Višak hrane ne bacajte nego je zaledite i iskoristite kasnije

Možete zalediti ostatke poput povrća, mesa i umaka, a pri pripremi također možete napraviti viška kako bi si smanjili vrijeme pripreme kasnije. Zalediti se mogu čak i začini

Godišnje se baci 1,3 milijarde tona hrane, a dio toga je i hrana koja je bila višak. Kako biste izbjegli brzo kvarenje hrane koju ne možete pojesti, dio ručka koji vam je višak pametno je zalediti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Branka Ilakovac 00:44

Hrana može zaleđena stajati i do nekoliko mjeseci, a dobro će doći za dane kad nemate ništa pripremljeno za objed.

Ovi eko savjeti pomoći će vam da živite zdraviji i održiviji život
Ovi eko savjeti pomoći će vam da živite zdraviji i održiviji život

Možete zalediti ostatke poput povrća, mesa i umaka, a pri pripremi također možete napraviti viška kako bi si smanjili vrijeme pripreme kasnije.

Možete odvojiti i točne obroke, da vas čekaju napola pripremljeni u škrinji, kao i prethodno nasjeckano povrće. 

Evo još nekih savjeta za zamrzavanje hrane:

  • Sva hrana koju zamrzavate neka prvo dosegne sobnu temperaturu.
  • Zamrznite hranu kad je najsvježija.
  • Nikada nemojte ponovno zamrzavati sirovo meso koje je bilo zamrznuto pa odmrznuto.
  • Iskoristite posudu za led za zamrzavanje začinskog bilja. Vino se također može zamrznuti kao kockice leda koje možete koristiti za održavanje hladnog pića bez razrjeđivanja.
  • Pazite da zamrzivač nije toliko pun da zrak ne može cirkulirati.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču