Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Vitamin C, balzam za usne te primer 'skidaju' i do 10 godina

Vitamin C, balzam za usne te primer 'skidaju' i do 10 godina
1

Mlađi u jednom potezu: Sitne nesavršenosti prvo se prikrivaju podlogom, tek potom korektorom, a lice će izgledati još svježije ako se poigrate bojama sjenila i tuša

VIDEO

Mnogi beauty proizvodi obogaćeni su sastojcima koji brišu godine, no još su važniji mali trikovi šminkanja uz koje lice možete pomladiti za deset godina, kaže Lancômeova vizažistica Sandy Linter. Mislite li da vam nakon kvalitetne hidratantne kreme primer nije potreban - griješite.

- Za razliku od hidratantne kreme, primer ima silikone koji popunjavaju i izglađuju fine bore na licu pa glatka koža blista i mnogo bolje reflektira svjetlo - pojašnjava Linter. 

Nakon primera podlogu ćete mnogo ravnomjernije nanijeti na lice, osobito ako imate suhu kožu. Najbolji su oni s amino peptidima koji potiču stvaranje kolagena. Ako želite prekriti nesavršenosti na koži poput pjega od sunca, tamnih podočnjaka ili crvenila oko nosa, instinkt vam govori da ih najprije prekrijete korektorom, a potom nanesete podlogu. No ovoga puta ga nemojte poslušati. 


- Na ‘kritične točke’ najprije nanesite podlogu, a tek potom korektor - kaže Linter. Odaberite ultrahidratantnu podlogu koja je formulirana za zrelu kožu te nakon podloge ciljano na zone koje treba dodatno prekriti nanesite sloj korektora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tamni podočnjaci mogu baciti ružnu sjenu na čitavo područje očiju - kaže dermatolog dr. Francesca Fusco. Da biste to spriječili, prekrijte ih posebnim korektorom za područje ispod očiju koji jače reflektira svjetlo.

Kofein u sjenilu ‘diže’ kapke

Konturu očiju umjesto crnim istaknite sivim tonovima. Za promjenu isprobajte suptilna, tamna, svjetlucava sjenila. Nanesite ih na vanjske uglove kapaka pa ih potom razmažite preko pregiba. Kapke će u trenu osvježiti sjenila koja imaju revitalizirajući kofein.

Posudite trik koji pomlađuje kao Photoshop

Vizažisti se nerijetko služe malim trikom koji na licu ima efekt sličan efektu omekšavajućeg filtera na programima za obradu fotografija. Lice će izgledati svježe ako tik iznad jagodica na obrazima nanesete sloj highlightera.

Ne zaboravite ‘šminkati’ usne i kad ste kod kuće

Koža na usnama je vrlo tanka i nema lojnih žlijezda te se usne lako suše, a bore na njima postaju vidljivije, kaže dr. Fusco. Stoga birajte balzam ili ruž koji sadrži shea maslac i glicerin u nježnoj, ali izražajnoj ružičastoj nijansi koja odlično pristaje uz svaki ten. No ne zaboravite na balzame i kod kuće jer zbog grijanja će najviše ispaštati usne.

Vitamin C za mjesec dana će izbrisati pjegice od sunca

Nakon kreme, primera i podloge koža je izjednačena i treba vrlo malo korektora. Odaberite formulu bogatu pigmentom i koja nije previše tekuća. Nanesite korektor u tankom sloju te ga razmažite i ne utrljavajte. Ako vas muče pjege od sunca, korektor s koncentriranim vitaminom C izbrisat će ih za 30-ak dana.

Razigrano i sigurno - ljubičaste nijanse pristaju svakom tipu

Zamijenite crni eyeliner tirkiznim koji će osvijetliti oči i dati im blistav sjaj, savjetuje Brian Duprey, vizažist iz New Yorka. Otiđite i korak dalje - nakratko pobjegnite od neutralnih tonova te se bez straha poigrajte s ljubičastim nijansama sjenila koje pristaju uz sve tonove kože, kaže Duprey.

Najvažniji sastojci krema protiv bora: Peptidi, ceramidi, retinol

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru