Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Vječni stil: Trendovi u dizajnu koji su izdržali test vremena

Vječni stil: Trendovi u dizajnu koji su izdržali test vremena

Stilovi i trendovi u dizajnu se mijenjaju iz godine u godinu, ali ipak postoje neki koji su izdržali test vremena i koji jednako dobro izgledaju sada kao što je to bilo i prije nekoliko desetljeća

VIDEO

1. Plavi i bijeli porculan

Ova klasična kombinacija seže sve do 14. st., kada je prvi put izrađena u Kini. Međutim, plavi i bijeli porculan pravi je hit postao tek u 17. st. kada su ga Nizozemci izvozili po cijeloj Europi.

Jednako pristaje u kuće na selu kao i u luksuzne gradske stanove.

POGLEDAJTE VIDEO - kuća za odmor:

Pokretanje videa...

Bistrica Cottage nekada je bila stari mlin 01:35

2. Bijela posteljina

Ariel Kaye, osnivačica brenda Parachute lifestyle, sugerira da je, iako je bijela posteljina oduvijek bila popularna, zbog minimalističkog trenda u posljednje vrijeme postala pravi hit. 

- Minimalistički dizajn usmjerava se na mir i fokus. U današnjem užurbanom svijetu lijepo se opustiti u spavaćoj sobi koja je svježa i spokojna - objasnila je.

3. Mramorne ploče

Mramorne ploče su praktične koliko su i luksuzne, kako u kuhinji, tako i u kupaonici.

- Mramor je po meni najbolji materijal za kuhinje i kupaonice. Obožavam njegovu prekrasnu strukturu i oduševljava me što ne postoje dva jednaka komada - kaže dizajner Martyn Lawrence Bullard.

4. Terrazzo

Tradicionalno ga pronalazimo u podovima starih škola i palačama Venecije, a kasnije kao okosnicu art deco dizajna. Nedavno je ponovno osmišljen u kaleidoskopu oblika i boja, pojavljujući se na radnim plohama, ulazima i drugim iznenađujućim mjestima. 

Izrađuje se miješanjem kamena ili komadića stakla s betonom, koji se zatim polira do glatke površine.

- Konačni rezultat uvijek je malo izvan vaše kontrole. To je ono što ga čini posebnim - kaže talijanski dizajner Alberto Bellamoli, koji svoje komade proizvodi u Veroni.

5. Ratan i pleteno pruće

Pleteni prutovi se upotrebljavaju već tisućama godina u izradi namještaja i raznih posuda ili košara. Ima mnoge namjene, a ovaj materijal je pokazao i da je izdržljiv te je uistinu jedan od onih koji su izdržali test vremena.

6. Tapecirani namještaj

Ovakav namještaj nikada neće izaći iz mode, i s dobrim razlogom.

Svi vole sjediti na udobnoj i mekanoj podlozi i nije slučajno da tapecirani namještaj možemo pronaći u većini domova u svijetu.

7. Zidne lampe

Zbog raznolikosti stilova zidnih svjetiljki, možete ih doslovno stavljati gdje god poželite, uvijek ćete pronaći neku koja odgovara vašem stilu, a svjetlo na zidu svaku će sobu podići na jednu novu razinu.

8. Ogoljena cigla

Bilo da je obojena u bijelo ili je samo očišćena, izložena cigla prostoru daje povijesnu i industrijsku notu.

- Ljepota ogoljene cigle je u tome što je ona građevni materijal i njezina svrha je neophodna u izgradnji prostora. Već samo to joj daje integritet, a cigla sa sobom uvijek nosi i dašak prošlosti, a prošlost nikada ne izlazi iz stila - tvrdi dizajnerica Candace Campos.

9. Metro pločice

U domove su ih uveli dizajneri George C. Heins i Christopher Grant La Farge, a one se kao element u dizajniranju prostora za život vraćaju iz sezone u sezonu. 

Radi se klasičnom i pristupačnom materijalu za pozadinu i zidove, koji se danas nudi u raznim materijalima i veličinama. 

- Uvijek izgledaju klasično i slažu se doslovno sa svime - kaže dizajnerica Liz Caan.

10. Brodski pod

Ovaj izdržljivi pod lako se slaže s mnogim dizajnima i već se stoljećima koristi u domovima širom svijeta.

- Prije je takav pod korišten iz nužde, ali danas ga koristimo u domovima kako bi dobili osjećaj topline u ugode - rekao je dizajner Steven Gambrel za Architectural Digest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu