SUPER RECEPTI
Voće u slanoj verziji: Evo s čim se slažu dinja, mango i lubenica
Voće nije rezervirano samo za slastice. Neke vrste mogu i na roštilj, a salata će biti još bolja ako joj dodate osvježavajuće ljetno voće. Sa sirom možete najviše eksperimentirati
Pomiješajte nasjeckanu lubenicu bez koštica, narezani feta sir, nekoliko listića svježe metvice, prstohvat svježeg bosiljka, cijeđenu limetu i žlicu maslinova ulja. Ova salata super je međuobrok.
Dinja se super slaže s pršutom. Narežite je na kriške i na svaku stavite komad pršuta. Možete na štapić nabosti i mini mozzarellu te je zajedno s pršutom zabosti u dinju.
Pomiješajte nasjeckanu lubenicu bez koštica, narezani feta sir, nekoliko listića svježe metvice, prstohvat svježeg bosiljka, cijeđenu limetu i žlicu maslinova ulja. Ova salata super je međuobrok.
Prepecite integralni kruh kako bi bio hrskav. Obje kriške premažite posnim sirom.Breskve narežite na ploške i poslažite na sir. Dodajte nekoliko listića mente. Malo posolite i prelijte s malo meda.
Za tost s kozjim sirom od kupina, u lonac stavite 250 g kupina, 80 g borovnica, žličicu ekstrakta vanilije, 1 i pol žlicu šećera, i 3 žlice vode. Zagrijte do ključanja pa vilicom usitnite voće. Zatim umutite dvije žlice kukuruznog škroba dok se dobro ne sjedini. Poklopite smjesu i pustite da lagano vrije dok ne dobijete željenu gustoću. U međuvremenu pripremite tost. Svaku krišku premažite debelim slojem kozjeg sira, a zatim žlicom nanesite pripremljenu smjesu voća. Ukrasite mentom i uživajte.
I smokve su za doručak. Na tostirani kruh dodajte sir po želji, zatim stavite kriške narezanih smokvi. Na kraju dodajte med i orahe.
Na maslinovom ulju popržite nasjeckanu ljutiku, a nakon 5 minuta dodajte rižu. Podlijte bijelim vinom te kad ispari, rižu postepeno podlijevajte povrtnim temeljcem. Podlijevajte dok riža nije kuhana. Jagode narežite na komadiće. Kada je riža gotova dodajte maslac i naribani kozji sir. Mantekirajte i na kraju umiješajte jagode. Ovaj talijanski klasik idealan je za ljetne dane.
Kruške mogu dobro podnijeti roštiljanje. Prerežite ih na pola, žlicom uklonite sjemenke iz sredine i stavite mesnatom stranom na roštilj. Na njoj dodajte sir po želji i orahe, a mogu se poslužiti i u sroz slatkoj verziji - sa sladoledom.
Luk narežite na kolutove, a jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na veće kockice. Piletinu također narežite na kockice. Na tavi zagrijte kokosovo ulje pa dodajte luk i pustite da se malo omekša. Potom dodajte žlicu curryja, promiješajte pa dodajte oko 300 g pilećeg mesa narezanog na kockice. Kada je meso napola gotovo dodajte jabuke. Poklopite i ostavite da se smjesa krčka, dok meso nije gotovo. Skuhajte prema uputama na pakiranju. Na tanjuru preko riže prelijte meso s jabukama u curryju.
Prethodno marinirani losos ispecite na tavi. Luk, papriku i mango nasjeckajte na kockice, a peršin usitnite. Losos poslužite s povrćem i mangom. Prelijte maslinovim uljem.
Ananas se može super ispeći na roštilju, a ako ga nemate, ni tava nije loša opcija. Možete ga dodati u hamburger ili salatu.