Lifestyle

Komentari 111

Vodič za lakše prepoznavanje kopija torbica slavnih marki

Vodič za lakše prepoznavanje kopija torbica slavnih marki

Datumi otisnuti na unutrašnjosti, logo na patentu i kritike drugih kupaca na internet stranicama vaši su pomagači u kupnji povoljnije markirane torbice koja nije kopija

Ništa nije bolje od lijepe torbice nego kupiti taj željeni modni dodatak za malo novaca, slažu se žene. Ipak, na tržištu koje je preplavljeno krivotvorenim dizajnerskim torbicama osjećaj da ste "odlično prošli" blijedi ako shvatite da je vaša torba pretplaćena kineska kopija. Važno je prepoznati očite znakove na vrijeme. Ako su metalni dijelovi previše lagani, logotipovi ukošeni i materijal se pod rukom čini nekvalitetan, ne kupujte torbicu, ističu modni stručnjaci.

Tražite specifična obilježja marke

Prije kupnje, raspitajte se o specifičnim obilježjima marke koju kupujete, a olakšati će vam prepoznavanje kopija. Primjerice, Marc Jacobs torbice specifične su po ugraviranim slovima RiRi ili Lampo, koji su potvrde o kvaliteti artikla, a nalaze se  na patentnom zatvaraču. Isto tako, sve Louis Vuitton torbice još od 1980-ih imaju datum proizvodnje otisnut negdje u unutrašnjosti torbice. Gotovo sve dizajnerske torbe imaju neki isključiv detalj po kojima ih se prepoznaje, a kao niste upućeni koji je to, prije kupnje potražite forume na kojima pišu obožavatelji tih brandova i raspitajte se o njima.

Pripazite na internet prevare

Pri kupnji torbice preko interneta, ispitajte činite li to preko provjerenog izvora. Ako su tražene stranice registrirane u Kini, osobito u Hong Kongu, nastavite dalje s oprezom jer roba iz te zemlje čini ukupno 88,8 posto zalijepljenih kopija dizajnerskih djela u svijetu. Provjerite postoji li stranica na kojoj ljudi ostavljaju svoje dojmove o kupnji te ne vjerujte prvom odgovoru koji kažu da je torbica legitimna jer je moguće da je to napisao netko od proizvođača. Pokušajte pronaći komentatore iz Europe ili SAD-a.

Pronađite provjerene posrednike

Ako se torbica prodaje preko interneta, to ne znači nužno i da nije original. Autentične i vintage torbice često se prodaju na eBayu, a kupci samo trebaju biti pametni u pronalasku prodavača. Ako vam se cijena čini predobrom da bi bila istinita, onda je vjerojatno riječ o kopiji. Primjerice, Chanelova torbica nikad neće koštati manje od 350 kuna. Najlakši način da provjerite ima li cijena smisla je da provjerite cijene sličnih modnih dodataka na eBayu, savjetuju stručnjaci.

Najčitaniji članci