Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Voljeli su se kao tinejdžeri, pa opet spojili 68 godina kasnije

Voljeli su se kao tinejdžeri, pa opet spojili 68 godina kasnije

Veza im je trajala dvije godine kad ih je život razdvojio. Bili su jako mladi, upoznali su nove partnere, vjenčali se, osnovali obitelji. Prolazila su desetljeća, a potom su im supružnici umrli...

VIDEO

Srednjoškolska ljubav nikad se u njima nije ugasila. Tinjala je gotovo 70 godina da bi se opet razbuktala tijekom pandemije korona virusa i završila brakom.

POGLEDAJTE VIDEO Što se događa u tijelu kad smo zaljubljeni:

Pokretanje videa...

00:35

Ljubavna priča Freda Paula (84) i tri godine mlađe Florence Harvey počela je prije 68 godina, kada su se prvi put vidjeli. Upoznali su se kao tinejdžeri u Wandsworthu, gradiću u Kanadi i provodili su svaki slobodan trenutak zajedno - šetali su nakon crkve, razmjenjivali poljupce između predavanja, odlazili na koncerte...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svake večeri on joj je poželio laku noć i poručio da je voli treperavim svjetlom s prozora. Ona ga je mogla vidjeti iz svojeg doma na drugoj strani zaljeva. Bili su zajedno dvije godine. 

Tada je Paul navršio 18 godina, a Harvey 15 i krenuli su svaki svojim putem. Paul se zbog posla preselio u Toronto, a kad se vratio godinu dana kasnije pokušao ju je pronaći, no saznao je da se preselila u drugi grad. Vrijeme je prolazilo i oboje su pronašli druge partnere, vjenčali se i osnovali obitelji.

Godine su prolazile i pretvarale se u desetljeća. Došla je 2017. u kojoj je Harvey izgubila supruga Lena, preminuo je od raka. Bili su u braku 57 godina i dobili petero zajedničke djece.

EMSC nova Iskrica: 'Traži se dečko, što dobar, što jak, da me zaštiti tijekom potresa'
EMSC nova Iskrica: 'Traži se dečko, što dobar, što jak, da me zaštiti tijekom potresa'

Dvije godine kasnije umrla je i Fredova supruga Helen, također zbog nekoliko zdravstvenih problema, a imala je i demenciju. Bili su u braku gotovo 60 godina i u njemu su dobili dvoje djece. Zajednička tuga ponovno ih je spojila. 

Harvey ga je nazvala kako bi ga utješila i rekla mu da će s vremenom biti bolje, a tuga će postajati sve slabija. Od tog dana čuli sve češće, pričali su o svemu, o svojim životima, brakovima, djeci, unucima... Prisjećali su se starih vremena i sretnih trenutaka koje su proveli zajedno.

Odlučili su obnoviti vezu i vjenčati se

- Bila je moja prva ljubav. Moja prva djevojka i moja prva prava ljubav. Razgovarali smo jednom tjedno pa dva puta, tri puta i naposljetku svaki dan satima. Stvarno smo se ponovno povezali iako se nismo vidjeli sve te godine. Znao sam, to je to - rekao je Paul za CNN.

Nakon nekoliko mjeseci pričanja na telefon, Harvey je iznenadila Freda za njegov rođendan. Došla je u Toronto. Bilo je to u srpnju prošle godine. Zbilja ga je iznenadila.

Odvojeni ili zajednički novac u braku? Često je to uzrok razvoda
Odvojeni ili zajednički novac u braku? Često je to uzrok razvoda

- Kad sam saznao da je u gradu i dolazi meni, već je bilo pola 11 navečer. Izjurio sam iz kreveta, obukao se i kredom na prilazu napisao: 'Dobrodošla Florence'. Kad je stigla, odšetao sam do automobila, zagrlio je i poljubio u obraz. Držao sam ju ta ruke i odmah znao da mi je uzela srce - nastavio je.

Tri dana kasnije odlučili su se vjenčati i živjeti zajedno. Obitelji su ih pitale čemu žurba, a oni su im objasnili kako dvojbi nikakvih nema i žele ostatak života, kojeg im nije puno preostalo, provesti zajedno. U tom trenutku pred Fredom je bio početak liječenja raka na želucu, no Harvey je rekla da će biti uz njega i u dobru i zlu.

Napokon su se vjenčali 8. kolovoza okruženi najužim članovima obitelji i prijateljima u crkvi Norval United u Georgetownu u državi Ontario. Popis uzvanika bio je kratak zbog pandemije.

- Bio si prvi mladić koji me otpratio kući u tinejdžerskoj dobi. Pretpostavljam da ćeš biti i posljednji muškarac koji će me dopratiti kući - rekla mu je tijekom ceremonije.

Vjenčao ih je svećenik Paul Ivany, koji je u svojoj karijeri obavio više od 500 ceremonija vjenčanja, ali ovo mu je, rekao je, bilo 'najdirljivije i najdublje na kojemu je ikad bio'.

- Oboje su godinama bili u braku. Stvorili su obitelji, uspomene i divne živote. Oboje su uistinu ispunili svoje zavjete svojim prvim supružnicima, bili su uz njih u bolesti i zdravlju, u radosti i tuzi. I sada, sa svom mudrošću koju su skupili u životu, kroz sve životne radosti i tuge, životne uspone i padove, bili su spremni ponovno izreći te zavjete. Nakon što je izrekao zavjete, Fred je izvadio svoju harmoniku i nevjesti otpjevao pjesmu Rickyja Skaggsa "I Wouldn't Change You If I Could". U očima svih okupljenih bilo je suza. Nisi mogao ne osjetiti da gledamo pravo, živo čudo, da smo svjedoci nezamislive ljubavne priče - rekao je svećenik znatiželjnim novinarima.

Fred i Harvey planiraju otići u gradić u kojem su se upoznali i obići lokacije koje će ih nakratko vratiti u mladost.

Pogledajte njihovu priču i u videu:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru