Vraćaju se omiljena Dvorišta u Zagrebu: 'Već deset godina su urbano događanje s dušom' | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Vraćaju se omiljena Dvorišta u Zagrebu: 'Već deset godina su urbano događanje s dušom'

Vraćaju se omiljena Dvorišta u Zagrebu: 'Već deset godina su urbano događanje s dušom'
11

U program Dvorišta vraća se novoobnovljena Gimnazija Tituša Brezovačkog u prostoru nekadašnjeg Plemićkog konvikta, ove godine sa čak 2 lokacije, ali i lokacija lokacija Hrvatskog instituta za povijest

VIDEO

Već 10 godina Dvorišta pričaju priče o Zagrebu, a od 12. do 23. srpnja – na 12 dana – otvaraju vrata gornjogradskih palača i postaju središte zabave, druženja, otkrivanja i glazbenih nastupa uživo, uz brojna iznenađenja iza njihovih fasada.

„Predivna stvar. Svaka čast onom tko se sjetio oživiti dvorišta koja su čudesna. Ovim je oživio cijeli Gornji grad. Osjećam se kao turist u vlastitom gradu“ – poznati je citat koji je jedna Zagrepčanka zapisala u knjigu dojmova sad već davne 2014. godine.

„Hvala pametnim ljudima koji su zakotrljali ideju i pretvorili gornjogradska dvorišta u ljetnu senzaciju“, jedan je od medijskih napisa, koji najbolje govori o čemu je u slučaju Dvorišta riječ. I doista, Dvorišta su već 10 godina i „pravo urbano cool događanje s dušom“, i „projekt kakav Zagreb još nije imao“, i „prava ljetna senzacija“. 

Vraća se Gimnazija Tituša Brezovačkog

„10 dvorišta za 10 godina“, poruka je u znaku koje će biti ovogodišnja manifestacija – no organizatori još nisu otkrili sve!

Zasad se znaju dobro poznate lokacije, poput atrija Muzeja grada Zagreba (Opatička 20) i Arheološkog vrta MGZ-a (Opatička 22), kao i Dvorišta Zvjezdarnice uz Popov toranj (Opatička 22).

U program Dvorišta vraća se novoobnovljena Gimnazija Tituša Brezovačkog u prostoru nekadašnjeg Plemićkog konvikta, ove godine sa čak 2 lokacije (ulaz s Jezuitskog trga), kao i lokacija Hrvatskog instituta za povijest – također s 2 prostora (u Opatičkoj 10, kao i ulazom s Radićeve ulice).

A sva ona, kao i druga koja će biti uskoro otkrivena, pričaju svoje unikatne, posebne, zanimljive i nesvakidašnje priče.

Dvorišta su i sinonim za sjajnu glazbu, a kroz godine ove manifestacije prošli su i Matija Cvek, i Antonela Đinđić, i Gordana Marković, i Lu Jakelić, i Ivana Galić, i Matej Mudrovčić, i Zsa Zsa, i Zdenka Kovačiček i Ansambl Antiphonus, i mnogi drugi. Dvorišta i dalje ostaju vjerna svojemu izvornom programu i konceptu, tako da u Dvorišta i ove godine stiže niz sjajnih mladih pjevača i glazbenika.

Dvorišta besplatna za sve

Dvorišta su pritom – za sve od „7 do 77“, a zapravo „od 0 do 100“ – kao i do sada besplatna! Dnevni programi objavljivat će se nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije, a manifestacija je otvorena svakim danom od 18:00 do 24:00 sata. Od 12. do 23. srpnja vidimo se na Gornjem gradu – Zakačite se za Dvorišta!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

'Hodala sam svaki dan 20.000 koraka dva tjedna, evo kako sada izgleda moje tijelo'
KAKVA TRANSFORMACIJA!

'Hodala sam svaki dan 20.000 koraka dva tjedna, evo kako sada izgleda moje tijelo'

Žena je podijelila video na društvenim mrežama svoje nevjerojatno brze promjene nakon što je dva tjedna hodala svakog dana po 20 tisuća koraka - traperice su joj postale preširoke
Vjenčala se u prozirnoj haljini, pa su je svi napali: Mislite li da je ova vjenčanica primjerena?
ISPUNITE ANKETU

Vjenčala se u prozirnoj haljini, pa su je svi napali: Mislite li da je ova vjenčanica primjerena?

Pernille Rosenkilde iz Kopenhagena vjenčala se sa svojom dugogodišnjom ljubavi i odabrala svoju savršenu vjenčanicu, no mnogi su se našli upropastiti joj veselje