Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Vruće vam je? 13 načina kako si olakšati uz dobar odabir odjeće

Vruće vam je? 13 načina kako si olakšati uz dobar odabir odjeće

Kako biste se manje znojili izbjegavajte deblje materijale, nosite pamučne, lagane i prozračnije tkanine. Izbjegavajte teški nakit koji se lijepi za tijelo, nosite šešir širokog oboda i ostavite teške torbe doma

1. Neka vam odjeća bude što laganija

Što laganija i prozračnija to bolje. Što manje tkanine zapravo dodiruje tijelo, to ćete se ugodnije osjećati. Tako će vam lepršava maksi haljina omogućiti više prozračnosti nego kratke hlače i topić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

2. Preskočite podstavljene grudnjake

Kako bi vam bilo lakše tijekom ljetnih vrućina nosite grudnjake bez podstave. Najbolje je one pamučne. 

3. Izbjegavajte deblju tkaninu

Majice i hlače laganog i prozračnog materijala idealne su za ljeto. Nemojte nositi majice ili hlače nekog debljeg materijala jer će vam se početi lijepiti uz tijelo. Što šire i laganije, to bolje.

4. Rupičaste majice 

Majice s rupicama idealne su za ljeto. Osjetit ćete svaki povjetarac i lagano hlađenje. 

 

5. Odaberite odjeću od prirodnih tkanina

Pamuk je prozračniji od poliestera. Također bolje upija znoj i brže se suši, što znači da baš nećete toliko osjetiti znoj koliko biste na tkaninama od sintetike.

6. Izbjegavajte teške ukrase

Umjesto teških ukrasa na odjeći kao što su perle, šljokice ili metal radije obucite odjeću s uzorkom. Jednako je zanimljivo kao i ukrasi, ali uzorak vas neće žuljati zbog znoja ili se lijepiti za vas. 

7. Nosite šešir širokog oboda ili u torbi držite lagani šal

Prebacite šal preko ramena ili glave kad god vam se učini da ima previše sunca. Tako je lagan da ćete ga jedva osjetiti. 

8. Nosite jakne, suknje i haljine bez podstava

Ne samo da je podstava još jedan sloj između kože i zraka, ona je često sintetička, što znači da koža neće dobro disati i imat ćete osjećaj da se previše znojite.

9. Ostavite ruksak ili veliku torbu kod kuće i ponesite malu ručnu torbicu

Posljednje što želite po ovim vrućinama je ogroman ruksak koji vam se lijepi za leđa. Očistite torbu, nosite što manje stvari i prebacite se na manju koju možete prebaciti preko ramena. 

10. Upotrijebite šal ili maramu da vam kosa ne dodiruje vrat

Young woman enjoying summer

Mali pamučni šal izvrstan je za upijanje znoja, bilo da ga koristite za vezivanje kose ili ga nosite oko vrata spuštene kose. Namočite ga hladnom vodom prije nego što ga stavite.

11. Pokrijte se kako biste zaštitili kožu od sunca 

Izravna sunčeva svjetlost ne samo da oštećuje vašu kožu, već i povisuje tjelesnu temperaturu. Kratki rukavi su odličan izbor da se zaštitite.

12. Držite se svijetlih boja

Tamne boje upijaju svjetlost i zbog njih vam može biti još gore, dok svijetle boje odražavaju svjetlost i rashladit će vas.

13. Nosite minimalan nakit

Naušnice su u redu jer zapravo ne dodiruju puno vaše kože, ali ogrlice, narukvice i prsteni često su veći problem kad temperatura poraste. Lagani lančići i narukvice lijepe se za kožu, piše Cosmopolitan.