Lifestyle

Komentari 1

WHO traži obustavu prodaje divljih sisavaca na tržnicama

WHO traži obustavu prodaje divljih sisavaca na tržnicama

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) zatražila je u utorak da se u cijelom svijetu obustavi prodaja živih divljih sisavaca na tržnicama zbog velikog rizika od prijenosa novih zaraznih bolesti na ljude

Životinje, osobito divlje, izvor su više od 70 posto svih emergentnih zaraznih bolesti kod ljudi, a mnoge ih izazivaju novi virusi, ističe WHO u zajedničkom priopćenju sa Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja i Programom UN-a za okoliš.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prijenos novog koronavirusa na čovjeka tim putem jedna je od glavnih teorija stručnjaka WHO-a.Vjeruje se da je pandemija, koja je do sada odnijela gotovo tri milijuna ljudskih života u svijetu, potekla s tržnice u Wuhanu na kojoj se prodavalo divlje životinje.

Osim obustave prodaje, međunarodne organizacije traže da se poboljšaju higijenske mjere i dezinfekcija tih tradicionalnih tržnica kako bi se smanjio prijenos bolesti.

Traže i da se regulira uzgoj i prodaja divljih životinja za ljudsku prehranu.

Isto tako traže da se obrazuje veterinarske inspektore za provedbu novih pravila i da se poboljša nadzor kako bi se brzo otkrilo nove patogene te da se pokrene informativne kampanje za trgovce i kupce.

Najčitaniji članci