Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Za 6 kuna na Filipinima ćete dobiti masažu, a u Turskoj čaj

Za 6 kuna na Filipinima ćete dobiti masažu, a u Turskoj čaj

Diljem svijeta postoje stvari koje možete raditi i kupiti za nešto manje ili više od 6 kuna. Tako primjerice u Budimpešti za 'siću' možete parkirati auto, a u Venezueli napuniti spremnik goriva

VIDEO

Možda će vas iznenaditi da u svijetu za dolar, oko šest kuna, možete kupiti razne stvari. U nastavku pročitajte gdje i što sve možete kupiti za tu cifru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

1. Filipini

Ako ste dugo putovali do Filipina i imate osjećaj da vam pod hitno treba odmor, ne brinite. Za jedan dolar možete otići na masažu stopala u trajanju od 20 minuta. Takvu masažu za tu cijenu pronaći ćete u Cebuu na Filipinima.

2. Istanbul

Ako idete u Istanbul ili planirate putovanje u budućnosti imajte na umu da morate probati tradicionalni turski čaj. U Turskoj je to najčešće konzumirano piće, a za cijenu manju od 6 kuna možete probati više varijacija turskog čaja.

3. Vijetnam

Jedna od poznatijih stvari koje, može se reći, obilježavaju Vijetnam su njihovi pleteni šeširi poznati kao 'non la', a izrađeni su od slame. Ovaj šešir kupuje se kao suvenir ili kao poklon, a košta oko šest kuna.

4. Njemačka

U Europi je jako teško naći stvar ispod šest kuna, no u Njemačkoj možete kupiti 400 komada štapića za uho za manje od šest kuna.

5. Malezija

U Kuala Lumpuru u Maleziji možete oprati prljavu odjeću za jako jeftinu cijenu, za otprilike šest kuna ili malo više.

6. Indija

Sjajan način kretanja tijekom putovanja je korištenje javnog prijevoza jer nekoliko mjesta možete posjetiti na najekonomičniji način. U Indiji je minimalna cijena kupnje karte za metro 10 rupija, što je nešto manje od kune, pa je odabir metroa jeftin način za kretanje.

7. Venezuela

Venezuela ima najjeftinije cijene benzina na svijetu, nešto manje od kune po litri. Dakle, ako planirate putovanje u ovu zemlju, punjenje spremnika automobila bit će prilično povoljno.

8. Južna Koreja

Karaoke su jako popularne u Južnoj Koreji, zato pokušajte odvojiti dio svog vremena kako biste se upoznali s korejskom glazbenom kulturom i otpjevali neke melodije. Na uređaju za glazbu možete pustiti dvije pjesme za šest kuna. 

9. Portugal

Odnos između Portugalaca i kave započeo je još u osamnaestom stoljeću i sada je nemoguće izaći na portugalske ulice i ne popiti ovaj napitak. Ako naiđete na kafić, ne oklijevajte svratiti i probati kavu.

10. Mađarska

Pronaći parkirno mjesto koje ne košta cijelo bogatstvo može biti teško na mnogo mjesta, ali u Budimpešti je moguće parkirati automobil do četiri sata za jako nisku cijenu.

11. Singapur

Budući da su tamo temperature vrlo visoke, isplati se pronaći javni bazen kako biste se osvježili. Postoji mnogo opcija koje možete odabrati, pogotovo ako ne želite puno platiti.

12. Hrvatska

U Lijepoj našoj sladoled je prava delicija, pogotovo ljeti, a kuglicu sladoleda u Hrvatskoj u manjim slastičarnama možete pojesti za 6 kuna.

13. Švicarska

Švicarska nije zemlja poznata po jeftinim cijenama, ali lijepo je znati da sa samo 6 kuna nećete umrijeti od žeđi dok ste tamo. Za tu cijenu možete kupiti 1,5 litre vode.

14. Brazil

Ako ne želite šetati s ruksakom dok ste u Brazilu, možete stvari ostaviti u ormarićima na autobusnom kolodvoru kako biste ih zaštitili tijekom dana. Samo obucite bikini i otiđite na plažu.

15. Tajland

U slučaju nužde ili nostalgije za domom možete besplatno razgovarati 16 minuta na mobitelu dok ste tamo, piše Brightside.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku