Lifestyle

Komentari 6

Za bolji ugođaj: Trik da vam se svijeće više ne tope 'neuredno'

Za bolji ugođaj: Trik da vam se svijeće više ne tope 'neuredno'

Komad aluminijske folije se omota oko vrha svijeće i lagano savije prema unutarnjem dijelu gdje se nalazi fitilj, pazeći naravno da se folija ne zapali, kaže Lucy Partington

Ako volite doma stvoriti romantičan ugođaj uz svijeće, ali vam vosak neravnomjerno izgara i topi se samo po sredini, beauty urednica časopisa Stylish Lucy Partington otkrila je moguće riješenje. Na svom je Instagram profilu Partington za savjet pitala svoje pratitelje, a jedna joj je djevojka savjetovala da upotrijebi foliju.

Ona predlaže da se komad aluminijske folije omota oko vrha svijeće i lagano savije prema unutarnjem dijelu gdje se fitilj nalazi - pazeći naravno da se folija ne zapali.

Za oko 30 minuta, piše, sav bi se vosak trebao ravnomjerno rastopiti.

- Puno mi je ljudi odgovorilo kad sam na Instagramu pitala kako da popravim izgled svijeće. Bilo je mnoštvo različitih prijedloga, ali ovaj s folijom mi se činio najlogičniji pa sam ga isprobala i stvarno djeluje - napisala je beauty urednica kraj kratkog videa u kojem je taj trik i demonstrirala.

- Samo stavite komad folije oko ruba svijeće, pazeći samo da ostaje dovoljno mjesta za plamen. Vosak sa krajeva rastopiti će se u par sati - napisala je i dodala:

- Kad prvi put zapalite novu svijeću nemojte je ostaviti da gori više od nekoliko sati, nek gori ovisno tome koliki joj je fitilj - sat vremena za svaki centimetar fitilja - piše Partington.

- Razlijevanje voska spriječiti ćete i tako da prije paljenja skratite fitilj na pola centimetra - savjetovao joj je jedan pratitelj u komentarima, a rekao je i da se 'fitilj skraćuje prije nego se svijeća zapali, nikako dok je vlažan od voska usred gorenja'.

Najčitaniji članci