Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za lijepu kožu: Antiage i Q10 kreme kombinirajte s uljima

Za lijepu kožu: Antiage i Q10 kreme kombinirajte s uljima
1

Čestim korištenjem koža se navikava na sastojke poput hijalurona i oni više ne djeluju. Koenzimom Q10 koža se brže regenerira, a bore se vidljivo smanjuju

VIDEO

Sastojci krema za njegu kože, kao što su AHA kiselina, retinol ili Q10, sprečavaju nastanak bora ili zaglađuju već postojeće, no dulje korištenje može izazvati i nadraženost te povećanu osjetljivost zrele kože.

- Hijaluronska kiselina je sastavni dio kože koju koža proizvodi sama ili se u nju unosi putem injekcija ili kozmetičkih preparata. U kozmetici se upotrebljava hidrolizat koji lakše prodire kroz kožu vraćajući joj vlažnost, mekoću i volumen. AHA kiseline s površine kože skidaju odumrle rožnate stanice te koža postaje sjajnija, glađa i bez hiperpigmentacije. Nakon dulje upotrebe AHA kiseline dolazi i do regeneracije kolagena - za portal zdravakrava.hr dobre strane aktivnih sastojaka antiage krema objašnjava dr. Maja Ceković.

Koenzimom Q10 koža se brže regenerira, bore se vidljivo smanjuju, a vitamin E štiti kožu od slobodnih radikala i usporava starenje.

- Osobno preferiram upotrebu prirodne kozmetike i prirodnih sastojaka (biljnih baznih ulja, biljnih ekstrakata, eteričnih ulja) u kojima nema izoliranih komponenti. Nakon upotrebe takvih preparata nema negativnih reakcija, poput nadraživanja kože ili povećanja osjetljivosti kože prema sunčevim zrakama, a to se zna dogoditi kod upotrebe vitamina A i C te voćnih kiselina (alfa i beta hidrokiselina) - ističe, s druge strane, Dragana Klarić, savjetnica za prirodnu kozmetiku. 

Izolirani sastojci, kaže, često stvaraju i ovisnost jer rade umjesto naše kože, pa ona proizvodi još manje količine vlage i sebuma te joj je manja i moć regeneracije. 

- Prirodan način njege jača prirodnu aktivnost kože te joj pomaže održati njezinu unutarnju snagu regeneracije. Koža tako ostaje aktivna i može sama reagirati na vanjske utjecaje te će ostati vitalna i u starijoj dobi - kaže Klarić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje