Lifestyle

Komentari 0

Za prave hedoniste: Oni bazene pretvaraju u pješčane plaže

Za prave hedoniste: Oni bazene pretvaraju u pješčane plaže

Ako ne živite blizu mora ili jednostavno ne možete putovati u toplije krajeve zbog ograničenja putovanja, postoji još jedan način za odmor na 'plaži', a to je da donesete plažu u svoje dvorište

Španjolska tvrtka nazvana 'Piscinas de Arena NaturSand' radi bazene od posebnog betona pomiješanog s pijeskom, a ti bazeni nalikuju na stvarnu plažu. A ako imate vlastiti bazen, oni će vaš bazen obnoviti i pretvoriti ga u pravi mediteranski raj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Naš pijesak za bazene je zrnast, ali čvrst. Nije izrađen od rastresitog pijeska, u potpunosti je pričvršćen na betonsku površinu strukture bazena vezivnim sredstvima - rekao je glasnogovornik Piscinas de Arena NaturSand za Bored Panda.

S obzirom da je to 'pješčani bazen' iz tvrtke poručuje kako održavanje ovog bazena nije ništa teže od običnog.

Ova tvrtka svoje bazene s pijeskom izrađuje posebnom betonskom smjesom koja je pomiješana s pijeskom. Ne samo da se površina ovih bazena nikada ne zagrijava, ona je i protuklizna, suha i mokra.

Ovi bazeni mogu se izgraditi za mjesec dana, ako to vrijeme i vremenski uvjeti dopuštaju. Uz to, bazeni se prilagođavaju dvorištu, ali mogu se i izabrati željene dimenzije i oblik. 

Tvrtka se trenutno nalazi samo u Španjolskoj i Portugalu, ali je osigurala izgradnju ili obnovu bazena po cijelom svijetu. Do sada su radili više od 800 projekata u preko 14 različitih zemalja, uključujući SAD, Meksiko, Argentinu, Čile, Boliviju, Kolumbiju i Brazil.

Ulaz u bazen izgleda kao ulaz s prave plaže. Na taj način, nema potrebe za stepenicama ili ljestvama.

Tipični bazen s pijeskom veličine 9x5 metara (uključujući i površinu vode i površine s pijeskom) koštat će oko 27.000 dolara (168.174 kuna).

Najčitaniji članci