Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kamo za vikend? Od skijanja do izležavanja u termalnoj vodi

Kamo za vikend? Od skijanja do izležavanja u termalnoj vodi
1

Vikendom možete uživati u skijanju i boardanju na Sljemenu i Platku - sezona je otvorena. Ne brinite što nije napadalo snijega jer staze prekrivaju kvalitetnim umjetnim snijegom

VIDEO

Sljeme

Na Sljemenu možete uživati u dnevnom skijanju. Na raspolaganju su vam Crveni spust i Bijela livada te bijela vučnica i žičara trosjedežnica, i to od 9 do 16 sati. Noćno skijanje nemaju vikendom već utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata.

Zagreb: Noćno skijanje na Sljemenu

Cijene dnevnih karata subotom i nedjeljom:

  • 50 kuna za djecu do 15 godina
  • 70 kuna za seniore iznad 65 godina
  • 100 kuna za odrasle

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Zagreb: Počinje sezona skijanja na Sljemenu

Ukoliko vam nije do skijanja, već više do šetnje prirodom, možete prespavati u apartmanima Snježne kraljice ili sobama hotela Tomislavov dom. 

Ili, priuštite si 'Wellness sljemenski vikend'. 

Ponuda je, kažu, aktualna za period boravka od petka do nedjelje i uključuje:

  • 1 x polupansion
  • opuštajuća masaža `
  • besplatno korištenje bazena, saune i fitnessa u hotelu Tomislavov dom
  • besplatno korištenje saune i sprava za vježbanje u Snježnoj kraljici

Cijena aranžmana u Tomislavovom domu:

  • jednokrevetna soba - 394,50 kn
  • dvokrevetna soba standard - 635,00 kn za dvoje
  • dvokrevetna soba comfort - 663,00 kn za dvoje

Platak 

Vikendom tamo možete uživati u skijanju jer je sezona otvorena. Ne brinite što nije napadalo snijega jer staze prekrivaju kvalitetnim umjetnim snijegom pa se možete skijati bez problema. Otvorena je staza Radeševo 1 i traka Radeševo. Radno vrijeme trake i staze je od 9 do 16.

Na Platku počela sezona skijanja

- Sa svojim se najvišim vrhom Radeševo (1363 metra nad morem) Platak nalazi u planinskom društvu Snježnika i Risnjaka. Tek je pola sata vožnje udaljen od Rijeke i na 10-ak kilometara zračne linije od mora. Iz tog je razloga i klima specifična – miješaju se planinska i mediteranska pa je Platak pod snijegom i kad je u Primorju temperatura dobrano iznad nule. Nemojte se stoga začuditi ako vas ovdje i u travnju dočekaju vrhovi prekriveni snijegom - stoji na njihovoj internetskoj stranici, a cjenik možete pronaći OVDJE

Nacionalni park Krka

Iskoristite priliku jer ovog vikenda je ulaz u Nacionalni park Krka besplatan. Naime, slave 35. rođendan pa su odlučili počastiti posjetitelje.

- Najposjećeniji dijelovi NP "Krka" su Skradinski buk i Roški slap. Skradinski buk je jedna od najpoznatijih hrvatskih prirodnih ljepota, a čine ga sedrene kaskade, otoci i jezera - stoji na internetskoj stranici npkrka.hr.

Možete zaviriti u u pećinu.

- Oziđana pećina, lokalitet u sklopu poučno-pješačke staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, mjesto je od izuzetne prirodne, kulturološke i povijesne vrijednosti. Arheološka istraživanja potvrdila su u pećini nazočnost svih neolitičkih kultura na jadranskome prostoru (impresso, danilske i hvarske kulture), zatim eneolitičkih, te onih ranoga i srednjega brončanog doba. Čovjek je u pećini bio neprekidno prisutan u razdoblju od 5000 do 1500 godina prije Krista. U pećini je, in situ, uređena arheološka zbirka - kažu u Nacionalnom parku Krka.

Trakošćan

Povedite obitelj u posjetu jednom od najatraktivnijih dvoraca Hrvatskog zagorja. Zimi je otvoren od 9 do 17 sati, a cijene ulaznica su ovakve (preuzeto s njihove stranice):

  • Park: 1 kn
  • Park + dvorac - odrasle osobe: 40 kn

                                  - učenici (do 18 godina): 20 kn

  • Stručno vodstvo (uz prethodnu najavu) 200 kn po grupi.
  • Djeca do sedam godina imaju besplatan ulaz u park i dvorac.
Marko Jurinec/Pixsell

- Muzej posjeduje vrijednu muzejsku građu iz razdoblja renesanse do historicizma, sačinjenu od vrijednih zbirki slika, namještaja, oružja i drugih predmeta, koji su stalno izloženi u originalnim prostornim cjelinama koje prezentiraju velikaški život kroz povijest Trakošćana i obitelji Drašković. Dvorac Trakošćan nastao je u 13. stoljeću i prvotno je bio mala srednjovjekovna utvrda – burg. Često mijenja vlasnike sve do 1569. godine kada prelazi u ruke hrvatske plemićke obitelji Drašković - stoji na njihovoj stranici.

Plitvička jezera

- Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine - stoji na internetskoj stranici Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Cijena ulaznica je trenutno 80 kuna za odrasle, 35 kuna za djecu od 7 do 18 godina te 50 kuna za studente. 

Odlučite li prespavati, svi tamošnji hoteli ne rade, ali otvoren je hotel Jezero, udaljen svega 300-tinjak metara od jezera Kozjak. Na primjer, noćenje sa subote na nedjelju sa doručkom platit ćete nešto manje od 350 kuna po osobi.

Muzej krapinskih neandertalaca

I to je jedna opcija kako zabavno i edukativno provesti vikend sa obitelji. Ovaj muzej djeci je posebno zanimljiv.

- Novi Muzej krapinskih neandertalaca smješten je nedaleko svjetski poznatog nalazišta krapinskih neandertalaca „Hušnjakovo“ s kojim čini jedinstvenu cjelinu za obilazak. Arhitektura, evocira stanište pračovjeka – poluspilju, a njezin volumen, proporcije i pročelje proizišli su iz analize nekadašnjeg izgleda danas urušene krapinske poluspilje - opisali su na stranici muzeja.

Boris Ščitar/PIXSELL

Zimi su otvoreni od 9 do 17 sati, sa time da je zadnju ulazak u muzej dopušten u 16 sati.

Cijena ulaznica:

  • djeca, studenti, umirovljenici - 30 kn (djeca do 3 godine imaju pravo na besplatnu ulaznicu)
  • obiteljska ulaznica - 120 kn (obiteljska ulaznica podrazumijeva posjet roditelja s malodobnom djecom, te uključuje maksimalno dvije odrasle ulaznice)
  • odrasli - 60 kn

 Više informacija potražite OVDJE.

Aquae Vivae, Krapinske Toplice

Želite li cijeli dan provesti u bazenima, ove toplice su savršen izbor, jer u bazeni napunjeni ljekovitom termomineralna vodom, imaju umjetno izazvane valove, može se roniti, tu je i vodeni tobogan...

- U vodenom parku Aquae Vivae možete iskusiti jedinstveni doživljaj na bazenima, zaroniti sa scuba opremom ( kompletna ronilačka oprema: maska, disalica, peraje, boca, kompenzator plovnosti, ronilački instrumenti, regulator…), započeti ronilački tečaj na bazenu, a završiti ga na moru - stoji na njihovoj stranici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aquae Vivae Krapinske Toplice (@aquaevivae) on

- Vodeni park Aquae Vivae smješten je u centru mjesta Krapinske Toplice, a bazen doživljaja srce je vodenog parka. To je vanjski bazen, temperatura vode je 33-35 °C.

Bazen doživljaja ima ukupno 60 podvodnih atrakcija, masažnih ležaljki, gejzira, slapova, bočnih masaža na stjenkama bazena,  okružuje ga velika terasa sa otvorenim pogledom na dolinu prema Zagrebu s mnogo udobnih ležaljki - dodali su.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aquae Vivae Krapinske Toplice (@aquaevivae) on

Cjenik za vikend:

  • Cjelodnevni ulaz – odrasli 95,00 kn
  • Cjelodnevni ulaz – djeca (6 do 15 god.) 60,00 kn
  • Ulaz na 3h – odrasli 70,00 kn
  • Ulaz na 3h – djeca (6 do 15 god.) 45,00 kn
  • Obiteljski ulaz (2 odraslih + 1 dijete) 230,00 kn
  • Obiteljski ulaz (2 odraslih + 2 djece) 260,00 kn
  • Obiteljski ulaz (2 odraslih + 3 djece) 280,00 kn
  • Ulaz 1 odrasli + 2 djece 180,00 kn
  • Ulaz 1 odrasli + 3 djece 230,00 kn

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje