Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Za zdravu vezu nije dobro da su partneri cijelo vrijeme skupa

Za zdravu vezu nije dobro da su partneri cijelo vrijeme skupa

Ne trebate se bojati ako u svojoj vezi želite malo prostora, to ne znači da je u vašem odnosu išta loše. Zapravo bi to moglo biti upravo ono što vi i vaš partner trebate

Da bi veza cvjetala i napredovala, partneri moraju biti predani ne samo jedni drugima, već i sebi i svojoj osobnosti i razvoju.

POGLEDAJTE VIDEO (o zaljubljenosti):

Pokretanje videa ...

- Važno je da u vezi imate vremena samo za sebe, kultivirajući vlastite interese, radeći stvari u kojima uživate sami, što dovodi do zadovoljstva i osjećaja ispunjenosti - objašnjava licencirani psihoterapeut i seksualni terapeut Michael Moran.

Ukoliko nemate dovoljno vremena za sebe, može doći do neslaganja u vezi pa čak i do prekida ili prevare kako biste ponovno uspostavili osjećaj sebe.

Cheeerful pretty girl reading in bed

- Zdrava odvojenost presudna je u osjećaju želje za nekim ili nečim drugim - dodao je bračni terapeut Ian Hoge.

A kada vrijeme provodimo sami, psihoterapeut Ken Page kaže da tako vraćamo važne dijelove svog identiteta. Međutim, kada ih zanemarimo, gubimo jedan dio njega koji je apsolutno neophodan za bogat život. 

- Odustati od puta samootkrivanja znači odreći se jedne od najbogatijih dimenzija svog života - napominje.

Kako reći partneru da trebate malo vremena za sebe

Iako može biti malo neugodno reći svom partneru da trebate malo prostora, ako to kažete na pravi način, nitko se neće naljutiti. 

Moran kaže da prije nego to kažete, razmislite o tome zašto vam treba više vremena od onog što ga već imate za sebe. 

- Podijelite ovo sa svojim partnerima tako da naglasite da ne mislite o provođenju manje vremena s njima, već o provođenju više vremena s vama samima i da vam je to u tom trenutku važno - dodao je.

Također je važno razjasniti i potrebe svog partnera, kaže Hoge

- Vašem partneru možda neće trebati toliko razdvojenosti kao vama. Dakle, razjasnite koja su vaša očekivanja, potrebe i granice, a zatim razmislite o načinima kako se sresti u sredini. Razgovarajte o jedinstvenim razlikama i razmislite o prihvatljivim načinima prihvaćanja potreba kod oboje - rekao je Hoge, a prenosi mindbodygreen.