Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zagrepčani na Trgu dr. Franje Tuđmana mogu uživati u novim filmovima i finim zalogajima

Zagrepčani na Trgu dr. Franje Tuđmana mogu uživati u novim filmovima i finim zalogajima

Do subote, 14. listopada traje Food Fim Festival, tijekom kojeg se mogu pogledati najnovija filmska ostvarenja i uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi te programu

VIDEO

Od četvrtka, 5. listopada, do subote, 14. listopada,  na Trgu dr. Franje Tuđmana u Zagrebu, održava se Food Film Festival Zagreb by Coca-Cola, jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih zagrebačkih festivala. Ovaj festival već tradicionalno, devetu godinu za redom, savršeno spaja spektakularne filmove s raznovrsnom street food ponudom i vrhunskom atmosferom, ističu organizatori. 

POGLEDAJTE VIDEO: Posjetitelji festivala 

Pokretanje videa...

Burning man kolona 00:42

Tijekom desetak dana Zagrepčani će u parku pod zvijezdama moći gledati neke od najboljih posljednjih hollywoodskih blockbustera te Oscarom nagrađivanih filmskih naslova, poput filma The Menu, zatim Everything, everywhere all at once (ovogodišnjeg dobitnika nagrade Oscar), pa Avatar: The way of water, zatim filma A man called Otto, s Tom Hanksom, u glavnoj ulozi, filma Tar u kojem je zablistala Cate Blanchett, kao i hvaljenog The Banshees of Inisherin, te Food and Romance i drugih, a na velikom platnu prikazivat će se i nekoliko animiranih filmova i crtića za one najmlađe. Detaljniji program s datumom i vremenom prikazivanja filmova možete pronaći na službenom webu Festivala i na društvenim mrežama. 

Za bolji doživljaj filma, zvuk se reproducira putem slušalica, koje gledatelji, u konceptu silent kina mogu iznajmiti na Coca-Cola info kućici. Uz to, domaći ugostitelji pripremili su odličnu ponudu, pa se mogu probati comfort food - burgeri, smash burgeri i pizza u raznim verzijama, ali i drugi specijaliteti, poput svježe tjestenine spremljene u kolutu parmezana, pohanih palačinki s piletinom i špinatom, korejskog crispy chickena, pilećih krilaca u BBQ umaku, raznih gyoza, spring rolica, mazalica i mnogih drugih jela. Posjetitelji će se također moći zasladiti s vrhunskim desertima.

Počinje prvi Food Film Festival za uživanje u hrani i filmovima
Počinje prvi Food Film Festival za uživanje u hrani i filmovima

Po prvi puta na Food Film Festivalu sudjeluje popularni restoran talijanske kuhinje Al Dente, a pridružuje se i Purple Monkey u svojoj street verziji, pod imenom Gyoza Bar by Purple Monkey. Zagrebačka pizzerija Zakaj ne, predstavio se pod imenom Malo Morgen, a osim pizza nudit će i razne druge specijalitete. Novitet je i Smash Bar koji donosi trenutno najpopularniju verziju burgera – smash burgere, a za one koje i dalje vole klasiku, tu je Bit burger.

Premijerno će se predstaviti i Kužina koja će između ostalog spremati pohanu piletinu s topljenim sirom, pancetom i krumpirom. Shank kućica već je dobro poznati sudionik festivala, a za ovu godinu priprema novu, još zanimljiviju ponudu jela. Kao i obično, za najbolje slastice zadužena je slastičarnica Amelie, a da posjetitelji ne ostanu žedni brinu se popularna festivalska kućica Tipsy street bar, kao i Monkey cocktail bar, s vrhunskim kombinacijama koktela. Svi slani zalogaji odlično se mogu zaliti hladnim bočicama Bavarije i pokojom čašicom Kutjevo vina.

Na Mlinarovom pop-up štandu prezentirat će se njihovi najpopularniji slasni i hrskavi zalogaji, ali i novi Planet of plants, 100 posto biljni proizvodi, a svim posjetiteljima će se dijeliti i Kotanyi začini za pića te Chio kokice.

Goste festivala svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima zabavljaju popularni domaći DJ-evi, a u sklopu njega održavaju se i besplatne kulinarske radionice u suradnji s Metroom, Zepterom i poznatim hrvatskim chefovima i food blogerima. Za sigurnost tijekom festivala i ove je godine zaduženo HOK osiguranje. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina
TIJELO MIJENJA POTREBE

Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina

I kod žena i kod muškaraca, s vremenom se smanjuje sposobnost proizvonje inzulina, što dovodi do neravnoteže šećera u krvi i mogućeg razvoja dijabetesa tipa 2

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade
EVO KOJI DUĆANI RADE

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade

Dobar dio trgovina će danas biti zatvoren, no tu i tamo ćete moći pronaći neku koja radi pa makar i skraćeno. Slijedite navedeni link, izaberite adresu koja vas zanima i dobit ćete informaciju
Evo koliko možete voziti nakon što se upali lampica za gorivo
DOBRO JE ZNATI

Evo koliko možete voziti nakon što se upali lampica za gorivo

Naziv ‘rezerva’ odnosi se na kapacitet goriva koji ima sigurnosnu ulogu te se ne nalazi u nikakvom posebnom spremniku. Saznajte koliko dugo još možete voziti nakon što se upali lampica za 'rezervu'