Lifestyle

Komentari 0

Zahvaljujući kadulji, limunu i čaju kosa će zdravo zablistati

Zahvaljujući kadulji, limunu i čaju kosa će zdravo zablistati

Ispiranje kose čajem od koprive ublažit će prhut. A razblaženi ocat od koprive pomaže kod kose koja ispada ili je slaba. Lijek za kosu ispucanu od ravnanja ili bojenja je cvijet od lipe

Ispiranje kose prirodnim sastojcima može učiniti čuda za njezinu kvalitetu, tvrde frizeri. To vrijedi za sve tipove kose, od premasne, presuhe, pretamne do presvijetle.

POGLEDAJTE VIDEO: Kosa duga 2 metra

Pivo za sjaj

Za sjaj kose najbolje je upotrijebiti pivo, a tretman je dovoljno primjenjivati jedanput na mjesec. 

Nakon što ste ručnikom prosušili kosu, isperite je pivom, koji će joj podariti sjaj i punoću zbog vitamina i šećera koje ono sadrži.

Limun za masno vlasište

Ispiranje kose limunovim sokom dobro je za posvjetljivanje kose, ali ima još jednu namjenu - pomaže kod masnog vlasišta.

Iscijedite limun pa sok pomiješajte s pola šalice tople vode. Otopinu nanesite na vlasište i ostavite da djeluje pet minuta, a zatim isperite mlakom vodom. To bi trebalo pomoći protiv masne kose

Čaj od kadulje potiče rast

Ispiranje kose čajem od kadulje također će pomoći kod masnog vlasišta te potiče rast zdrave kose. Izuzetno je ljekovito i ispiranje kose čajem od brezina lišća. Nakon tretmana vlasi postaju sjajne i svilenkaste. 

Ocat od koprive protiv ispadanja

Ispiranje kose čajem od koprive ublažit će prhut. A razblaženi ocat od koprive pomaže kod kose koja ispada ili je slaba. Tri četvrtine staklenke napunite lišćem od koprive.

Dodajte narezanu koru od 30 dag jabuka. Ostavite na toplome mjestu pet tjedana. Dvaput na tjedan promiješajte. Vrenje se pospješuje dodatkom jabučnog octa. 

Lijek za oštećenu kosu je cvijet od lipe

Lijek za kosu ispucanu od ravnanja ili bojenja je cvijet od lipe. Priprema je ista kao i kod kuhanja čaja. U šalicu vruće vode stavite žlicu cvjetova lipe i ohladite te isperite kosu.

Najčitaniji članci