Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Zašto nas najmanje zanimaju baš ljudi kojima smo najdraži?

Prirodna sklonost da se izbjegnu oni koji su za nas zainteresirani proizlazi iz dva glavna razloga. Prvi je potreba za 'kvalitetnim' potomstvom kroz vezu s nekim tko je 'bolji'...

themoviedb.org
Foto: themoviedb.org
41 komentara

Kad partner u nama vidi najbolje, mi se uglavnom počnemo 'hladiti', a objašnjenje za to navodno leži duboku u ljudskoj podsvijesti. 

Naime, u svakom od nas postoji manji ili veći dio koji vjeruje da nismo dostojni toga da nas netko voli. Upravo zbog te nesigurnosti sebe gledamo kao manje vrijedne, pa kad nas netko obožava bez obzira na naše mane znamo zaključiti:  'Sigurno nešto nije u redu s njim/njom kad mu se sviđa netko poput mene.' 

Tako ispada da nam je u prirodi da radije 'tražimo' odbacivanje, nego ljubav od od nekog kog manje cijenimo. .

Foto: Dreamstime

Prirodna sklonost da se izbjegnu oni koji su za nas zainteresirani proizlazi iz dva glavna razloga. Prvi je potreba za 'kvalitetnim' potomstvom kroz vezu s nekim tko je 'bolji' od nas, a drugi razlog je naša vlastitom nesigurnost o tome koliko smo mi sami vrijedni ljubavi.

DOBRA ILI LOŠA KOMUNIKACIJA Slušate li pažljivo partnera dok govori? To je odraz intimnosti

A kako nam razumijevanje ovoga može pomoći? Možda ako smo ovoga svjesni počnemo češće drugima davati priliku, a manje ih odbijati. Ego je teško nadvladati, ali ako uspijemo, otvaramo se za neka potpuno drugačija i bolja iskustva, piše portal higerperspective.com. 

 

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message