Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Zašto nikad ne bi ste smjeli kopčati donji gumb na sakou

Najveća je modna greška muškaraca kopčanje svih gumba na sakou, a zlatno je pravilo da se onaj srednji gumb ako ih je ukupno tri kopča baš uvijek

Foto: Thinkstock
3 komentara

Kad nosite odijelo, uvijek ostavite donji gumb otkopčan - jer ćete se u protivnom ogriješiti o najvažnije muško modno pravilo, ističu stručnjaci. Ako imate sako s tri gumba na njemu, ponekad možete zakopčati najgornji gumb, onaj u sredini uvijek, no nikad se ne smije kopčati onaj najdonji, piše Business Insider.

Većina današnjih odijela ima samo dva gumba, pa u tom slučaju treba zakopčati samo gornji gumb, a donji ostaviti otkopčan.

24sata | Autor: 24sata Foto: 24sata

Ako odijelo nosite otkopčano ostavljate neformalan dojam i to je uobičajeno za takve prigode. Kada se svi gumbi zakopčaju to ne izgleda dobro i ne preporučuje se nikada. Prije sjedanja, preporučuje se otkopčati dugmad na sakou jer ćete inače izgledati kruto i izgužvano te ih opet zakopčati kada ustanete.

Youtube | Autor: Youtube Foto: Youtube

Zašto se ne kopča?

Priča o tome kako je došlo do toga da se donje kreće od 1900-ih i doba britanskog kralja Edwarda. Naime, tada su se nosila odijela s dvostrukim kopčanjem i tradicionalna jahaća odijela s prslukom.

MALI MODNI SAVJETNIK Vodič za muške kombinacije: Koje čarape idu na koje cipele?

Muškarci su tada otkopčavali posljednji gumb, kako bi im bilo udobnije jahati.

Jurica Galoić | Autor: Jurica Galoić Foto: Jurica Galoić

Kad se pojavilo prvo odijelo s jednostrukim kopčanjem, kralj Edward je zaključio da izgleda loše kad su svi gumbi zakopčani. Osim toga, on je navodno imao izraženiji trbuh, pa je ostavljanja gumba otkopčanim imalo i svoje praktične razloge.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message