Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Zavladao Plavi Mjesec: Idealno je vrijeme da posjetite liječnika

Ako žena dobije mjesečnicu na puni Mjesec, to je jako povoljan znak. Kako se u to vrijeme tijelo regenerira, Mjesec kao da obasjava skrivene želje i pomaže ženama da ostvare ciljeve

Foto: Dreamstime
16 komentara

Ovog siječnja se tzv. Supermjesec pojavljuje dva puta, što je iznimno rijetka astrološka pojava. Sama godina je počela Supermjesecom u znaku emotivnog Raka, točnije, u Hrvatskoj je to bilo 2. siječnja u 3:24 sata. Drugi puni Mjesec slijedi 31. siječnja, a na kraju i totalna pomrčina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad se dva puta u mjesecu pojavi Supermjesec, drugi se neslužbeno naziva i Plavi Mjesec, a ovaj put Plavi mjesec se poklopio s totalnim pomračenjem kad su Zemlja, Mjesec i Sunce poravnaju na način da Zemlja blokira sunčevu svjetlost koja bi se inače odbija od Mjeseca.

Fotolia MOĆ MJESECA Pun mjesec utječe na ženski libido i plodnost, a i na frizuru

Nažalost Plavi Supermjesec se neće moći vidjeti iz Hrvatske, BBC piše da će se vidjeti iz zapadnog dijela Sjeverne Amerike, s Pacifika i istočne Azije. Vjeruje se da puni Mjesec utječe na naša psihička osjetila i intuiciju, a navodno može i na menstrualni ciklus. 

Ženama se često ciklusi usklađuju s punim ili mladim Mjesecom, a budući da je 31. siječnja puni Mjesec istovremeno i plavi Mjesec, drugi puni Mjesec u siječnju i, još uz sve to, je i Supermjesec - što znači da je 14 posto veći i čak 30 posto svjetliji nego inače, postoji vjerojatnost da će imati utjecaj i na čovjekovu psihu i tijelo.  Foto: Dreamstime

- Ovaj puni Supermjesec može i ne mora utjecati na menstrualni ciklus. Nije tajna da menstrualni ciklus od 28 dana reflektira i mjesečev, ali znanost još nije pronašla poveznicu između ova dva ciklusa. Ipak, Mjesec je oduvijek bio moćni predstavnik ženstvenosti, pa bi ovo bilo fenomenalno vrijeme da se žene posvete sebi i svojim tijelima, posjete doktora i obave potrebne preglede - objasnila je astrologinja Amelia Quint za MSN.

Grgo Jelavic/PIXSELL OVISNOST Već jedna cigareta je dovoljna da se 'navučete' na pušenje

- Ako budete te sreće da dobijete mjesečnicu na puni Mjesec, to je jako povoljan znak. Kako se u to vrijeme tijelo regenerira, Mjesec kao da obasjava skrivene želje pomažući ženama da ostvare svoje ciljeve u idućoj godini. Poštujte svoje tijelo, potrebe i intuiciju, i zapamtite da ne postoji krivi način da se povežete sa čarolijom svojeg tijela, bez obzira na Supermjesec - dodala je Quint.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message