Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Zbog korone beba već šest mjeseci kod surogat majke, roditelji ne mogu doći do nje

Zbog korone beba već šest mjeseci kod surogat majke, roditelji ne mogu doći do nje

Nakon rođenja prvog sina Emily je odlučila postati surogat majka jednom paru iz Kine. Sve je bilo super dok se nije dogodila globalna pandemija koja im je skroz promijenila planove

VIDEO

Emily Chrislip (25) iz Magic Valleya, Idaho, prijavila se kao surogat majka kako bi pomogla mnogim parovima da postanu roditelji. Bila je više nego uzbuđena kada se uparila s parom koji je živio u Kini, ali tada je malo znala da će im pandemija korona virusa u potpunosti promijeniti planove.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Nakon što se pandemija proširila na Sjedinjene Države, postalo je jasno da taj par ne može doći po svoju bebu. Emily je mjesecima nakon poroda skrbila o djetetu, ne znajući kako će se taj problem riješiti.

Željela je postati surogat majka nakon rođenja sina 2018. godine. Razgovarala je sa svojim suprugom Brandonom i s njegovim je blagoslovom započela postupak surogat majke u veljači 2019., izvijestio je KIVITV, prenosi Cafemom.

- Nismo mogli ni zamisliti što bismo radili bez vlastitog djeteta, pa smo počeli tražiti surogat majčinstvo i prijavili smo se u nekim kalifornijskim agencijama - prisjeća se Emily.

U rujnu 2019. Emily su spojili sa njezinim prvim slučajem surogat majčinstva, s parom iz Kine.

Stvari su krenule glatko. Emily je zatrudnjela s njihovim djetetom i sve je bilo normalno. Sve do dva mjeseca prije nego što je trebala roditi.

Tada je korona virus preuzeo kontrolu

Kako je postalo jasno da se radi o globalnoj pandemiji, a međunarodna putovanja su ograničena, tada su se i njihovi planovi drastično promijenili.

- Dakle, plan je bio da bračni par iz Kine stigne ovdje prije termina, a mi ćemo ih pustiti u rađaonu. Trebali su biti dio porođaja i vidjeti kako im dijete dolazi na svijet. Dakle, kad se dijete rodilo, trebali su dobiti svoju sobu u bolnici s djetetom, a moj suprug i ja imali bismo svoju sobu i moj bi posao tada trebao biti gotov - objasnila je Emily.

Kako su vlasti ograničile putovanja, bebini biološki roditelji su pitali Emily hoće li se ona i njezin suprug moći malo brinuti o djetetu, samo dok se stvari ne smire.

Prvotni je plan bio da biološki roditelji stignu u Sjedinjene Države prije termina u svibnju.

- U to vrijeme sam pričala s nekim ljudima koji su me stalno zapitkivali što je s biološkim roditeljima? Rekla sam im: 'Ne znam što će se dogoditi', a oni bi me nastavljali ispitivati što će se dogoditi ako oni ne stignu doći ovamo? - rekla je Emily.

Šest mjeseci kasnije, Emily i njezin suprug i dalje skrbe o dijetetu

Biološkim roditeljima ponuđena je pomoć za skrbništvo te bi njihovo dijete nakon poroda bilo kod agencije za dadilje, ali oni su to odbili te su umjesto toga brigu o djetetu prepustili Emily i njezinom suprugu. 

Isprva su svi mislili da će to biti najviše četiri tjedna.

- U ovom smo trenutku prihvatili da ne znamo što ćemo. Tako je voljena i trenutno smo mi konstanta u njenom životu - rekla je Emily.

Nadodala je kako joj je bilo malo teško odgajati dijete koje zapravo i nije njezino, no smatra da je njoj bilo lakše nego njezinom suprugu.

- Suprug voli bebe, ali isto mu je teško. Definitivno je volimo i uvijek ćemo se brinuti za nju, ali razumijemo da ona nije naša. Tretiramo je samo kao svoju jer je u ovoj fazi života toliko važno imati odgovarajuću pažnju i ljubav - objasnila je Emily.

Emily i suprug još uvijek ne znaju kada će biološki roditelji moći doći po svoju bebu zbog ograničenih putovanja, pogotovo između Amerike i Kine.

Što se tiče budućnosti, Emily se dvoumi hoće li ponovno pokušati surogat majčinstvo nakon ovog iskustva.

- Da se ova pandemija nije dogodila, razmotrila bih sljedeći korak. Ne znam bih li mogla opet proći kroz nešto slično. Nije da je moje iskustvo bilo toliko loše. Naučila sam kako voljeti dijete koje biološki nije moje - rekla je Emily i nadodala kako je odlučila prihvatiti ono što će biti.

- Od sada živim u trenutku, dan po dan - zaključila je Emily.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala