Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Zbog slomljenog kuka saznala da joj se rak širi cijelim tijelom

Kada su mi rekli koja je dijagnoza, zanijemila sam od šoka. Nisam plakala, bila sam posve mirna. Uslijedilo je liječenje, radioterapija i hormonska terapija te operacija, kaže Rachel

VIDEO

Bio je predivan proljetni dan koji je izmamio Rachel Watkins (40) iz Velike Britanije da krene u šetnju sa svojim psima. Ali, šetnja je ubrzo neplanirano završila kada se spotaknula i pala. Desni kuk ju je strašno zabolio. Jedva se odvukla do automobila i pozvala pomoć.

U bolnici su joj skenirali kuk, a ono što su pronašli bilo je strašno - tumor koji je s vremenom, kako se širio, kost učinio krhkom poput ljuske jajeta.

No to nije bio kraj lošim vijestima. Tumor na desnom kuku pojavio se nakon što joj je rak lijeve dojke 4. stupnja metastazirao, a proširio se i na rebra.

So......we start a new week with 500 likes! Another thank you for all your support! As a late Summer/Autumn deal, I...

Objavljuje Devon Dog ServicesPonedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Oštećeni kuk su joj zamijenili i presadili koštanu masu, a uz to su joj dali hormonsku terapiju da bi tumor držali pod kontrolom. 

Kada je premotala film u glavi sjetila se da je počela osjećati bolove u kuku oko godinu dana ranije, posebno noću. Također, sve češće se osjećala strašno umornom i stalno mijenjala dezodoranse jer niti jedan ju nije dovoljno štitio od neugodnih mirisa, prenosi Daily Mail.

Mogu li psi i mačke nanjušiti rak kod svojih vlasnika? Mogu!
Mogu li psi i mačke nanjušiti rak kod svojih vlasnika? Mogu!

- Sjećam se kako sam jednog dana 2016. godine išla trčati sa svojim psima i osjetila sam naglu oštru bol u desnom kuku, ali mislila sam da je to neka jednostavna sportska ozljeda. Godinu dana kasnije šetala sam sa psima. Bio je to lijep proljetni dan, nisam mogla odoljeti da ne izađem s njima. Tijekom šetnje sam se spotaknula na neko grmlje i pala na desnu nogu. Bol je bila toliko jaka da tako nešto još nisam doživjela - prisjetila se.

- Ne znam kako sam se odvukla do automobila i stavila pse unutra. Nisam željela zvati pomoć dok nisam znala da su psi na sigurnom. Prijatelji kažu da je to tipično za mene - dodala je.

Liječnici su joj rekli da joj je kuk bio vrlo krhak zbog tumora i lako je puknuo kada je pala.

- Kada su mi rekli koja je dijagnoza, zanijemila sam od šoka. Nisam plakala, bila sam posve mirna. Uslijedilo je liječenje, radioterapija i hormonska terapija te operacija. Još se nisam u potpunosti opravila - kaže Rachel koja je mjesecima bila u bolnici.

Prepoznajte rak dojke: Ovako izgledaju grudi s tumorom...
Prepoznajte rak dojke: Ovako izgledaju grudi s tumorom...

Hoda pomoću štaka i ide redovito na fizikalnu terapiju.

- Jedna od najgorih stvari u svemu tome je to što neću moći imati djecu. Oduvijek mi je bio san da ću postati majka, ali to više  nije moguće - dodaje.

Velika je ljubiteljica životinja i životna želja joj je otići fotografirati kitove u divljini, dok još može, dok joj zdravstveno stanje i to ne uskrati.

Njezin prijatelj je na internetskoj stranici GoFundMe zamolio ljude da joj malim donacijama omoguće putovanje u Kanadu i Meksiko gdje bi imala priliku ostvariti svoj san.

- Živim u stalnom strahu jer ne znam koliko ću dugo živjeti i voljela bih otići tamo dok još mogu. Željela bih svim ljudima reći da ne zanemaruju svoje zdravlje i znakove upozorenja koje im tijelo šalje. Živimo ubrzano pa nekako očekujemo da smo često umorni, ali baš to može biti pokazatelj da nešto nije u redu - kazala je Rachel.

VIDI OVO! Sutra počinje Mladi mjesec: Što to znači za Vaš horoskopski znak?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku