Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

'Želim prekinuti prijateljstvo jer je ukrala moje ime za bebu'

Iako još nije postala majka i uopće ne planira trudnoću, jedna je žena podijelila da joj je prijateljica ukrala ime za bebu pa ju sada želi isključiti iz života i pita se je li u pravu ili u krivu

Foto: Dreamstime
17 komentara

Svima je poznata scena iz popularne serije Friends kada Rachel pokušava osmisliti ime za svoju bebu, ali joj to baš i ne polazi za rukom. Njezina dobra prijateljica Monica tada joj otkriva kako je ona odabrala ime za djevojčicu i dječaka još odavno.

Foto: IMDB

Naravno, čim je podijelila svoj odabir s Rachel, nova mama je odlučila kako je ime za djevojčicu apsolutno savršeno i na kraju ga iskoristi za svoju bebu. U sitcomu je ova situacija imala sretan kraj jer je Monica rado dopustila svojoj prijateljici da 'preuzme' ime Emma.

Ali u stvarnom životu, stvari nisu ne idu tako glatko.

Neimenovana žena je na Redditu upitala je li ona se*onja ako izbaci prijateljicu iz svog života jer je ona ukrala ime za njezinu bebu.

UPOZORENJE PEDIJATRA Opasno po život: Ovo nikad ne radite s bebom po vrućinama

Objasnila je da iako ona nije bila trudna i ne planira biti uskoro, to ime je odabrala njezina pokojna majka i zato ima posebno mjesto u njezinu srcu.

Njezina najbolja prijateljica znala je sve to, ali ga je svejedno odlučila iskoristiti.

- Rekla sam joj da mi je moja majka prije nekoliko godina predložila kako da nazovem svoju buduću kćer i ja sam se jednostavno zaljubila u ime. Ime je super jedinstveno i potječe iz zemlje u kojoj je ona rođena - napisala je.

Njezina majka više nije živa pa je ona željela to napraviti da bi 'njezina kćer bila povezana sa svojom bakom'.

Foto: dreamstime

- Prije nekoliko dana sam na Facebooku vidjela da je moja najbolja prijateljica objavila sliku 3D sonograma i u objavi otkrila ime koje je odabrala za svoju kćer. To je moje ime koje sam joj rekla da sam odabrala za svoju buduću kćer.

Dodala je da ju je to 'uništilo'.

- Ona zna koliko mi to ime znači i svejedno ga je odlučila upotrijebiti. Kaže da je to samo ime i budući da je prva trudna, ona može iskoristiti koje god ime želi. Rekla sam joj da je bezdušna - napisala je.

Ljudi na stranici brzo su prozvali njezinu prijateljicu se*onjom.

ISKUSTVO HRVATSKE MAJKE Zastrašujući izljevi ljutnje kod male djece: 'Od bijesa ne diše'

- U normalnoj situaciji, rekao bih da je ovakvo što sitničavo/glupo. Ali ona je u osnovi otela nešto što ti je ostavila pokojna majka, i za to si saznala na Facebooku. Neka se j***, odbaci je - napisala je jedna osoba.

- Ona je to ukrala znajući da će te povrijediti. Nemam pojma kako može biti tako sebična. Izbaci ju iz svog života i kada dobiješ dijete, nazovi ju onako kako ti je majka predložila. Nemoj joj dopustiti da ti to uništi - predložio je drugi komentator.

- Ne postoji 'krađa' imena za dijete... u normalnim okolnostima. Smijemo nazvati dijete kako god želimo i samo zato što se naše ime sviđa nekom drugom, ne daje im pravo da ga prisvoje. Ali ovo je definitivno jedan od rijetkih slučajeva gdje je upotreba istog imena... okrutna - dodaje treći, piše Mirror.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message