Obavijesti

Lifestyle

Željni ste avanture? Afrika je izvrstan izbor za skijanje

Željni ste avanture? Afrika je izvrstan izbor za skijanje
5

Kada pomislimo na Afriku, svi odmah pomisle na vrućinu i ljeto. Afrika ima i nekoliko izvrsnih skijališta koja nude jedinstveni spoj planinskih i nizinskih krajolika

VIDEO

Kada pomislimo na Afriku, svi odmah pomisle na vrućinu i ljeto. Afrika ima i nekoliko izvrsnih skijališta koja nude jedinstveni spoj planinskih i nizinskih krajolika. Kontinent koji je sve popularnija destinacija Hrvata odavno nije nedostižna zahvaljujući odličnim aranžmanima turističkih agencija.

Egzotično i relativno nepoznato skijalište nalazi se u blizini marokanskog grada Marakeša, a agencija Atlas trenutno nudi posebnu ponudu za tri dana u Marakešu. Ukoliko plaćate Mastercard® karticom možete ostvariti 300 kn popusta na cijenu aranžmana, a popust vrijedi za prvih 50 kupaca i odnosi se na razdoblje od 15. do 31. siječnja 2017. Redovna cijena aranžmana po osobi: 3.460 kn + 890 kn zrakoplovne pristojbe, a cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Grad je to koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene baštine, a na prvu će vas osvojiti živopisnim uličicama i bogatom povijesti. Arapske tržnice tradicionalno su jedinstveno iskustvo gdje isključivo prolazi cjenkanje tako se ne morate libiti spuštati cijenu.

U neposrednoj blizini Marakeša nalazi se i poznati grad vjetrova Essaouira gdje možete otići na jednodnevni izlet, a u zimskim mjesecima ne propustite pravu egzotiku odlaskom na skijanje u Afriku. Možda paradoksalno, ali u afričkim planinama ne nedostaje pravog snijega, a resorti ne zaostaju za susjednim nam skijalištima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sa samo 80 kilometara udaljenosti od Marakeša nalazi se ski resort Oukaimeden. S dvadesetak skijaških staza u srcu padina planine Atlas privlači goste diljem svijeta.

Skijanje u Južnoj Africi

U blizini afričkog sela Rhodes smjestilo se skijalište Tiffendel, jedino takvo u južnom dijelu Afrike. Na 2720 metara nadmorske visine nalazi se zabavni snježni park s nekoliko žičara i bogatim programom dovoljnim za pravi afrički zimski odmor.

Skijanje na sjeveru Afrike

U alžirskom gradu Chrea nalazi se jedan od najmanjih afričkih nacionalnih parkova s pripadajućim skijaškim resortom. Skijaški dragulj malo je poznat posjetiteljima Alžira, a poseban je po netaknutoj prirodi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Chrea nacionalni park idealan je razlog da uz Alžir doživite posebnosti skijanja u Africi.

 

Advertisement

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Opet stižu zahlađenje i snijeg! Kamo pobjeći za vikend?
TOP ZIMSKE DESTINACIJE

Opet stižu zahlađenje i snijeg! Kamo pobjeći za vikend?

Meteorolozi su najavili kako će i u narednom periodu temperature u većem dijelu Europe biti ispod nule pa je pravo je vrijeme da isplanirate put u neku od susjednih zemalja, time više što je za središnju Europu najavljen i snijeg.

Nikada niste bili na skijanju? Evo 5 razloga zašto reći da
ZAŠTO NE?

Nikada niste bili na skijanju? Evo 5 razloga zašto reći da

Iskusni skijaši tvrde da je skijanje način života što potvrđuje sve veći broj zaljubljenika u bijeli sport.
Izabrali smo top 5 zimskih odmorišta koje vrijedi posjetiti
JOŠ STIGNETE

Izabrali smo top 5 zimskih odmorišta koje vrijedi posjetiti

Posljednje skijaške pripreme opasno su u tijeku dok se sarme nakuhavaju, a za vas smo odabrali najbolje od skijališta u Austriji, Sloveniji i Italiji