Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Žene i masturbacija: Sedam tajni njezinog skrivenog užitka

Žene i masturbacija: Sedam tajni njezinog skrivenog užitka

Najčešći okidač ženskog uzbuđenja su vizualiziranje prošlih seksualnih iskustava, imaginarni scenariji u kojima ona zamišlja seks s kolegom ili neznancem, ali i porno-filmovi...

VIDEO

1. Sama je brža

Prosječan muškarac bez problema može doživjeti orgazam već u par minuta, dok je ženama u prosjeku potrebno nešto duže - od 15 do 20 minuta. Ipak, ti se podaci kod žene odnose na seks, ali ne i na masturbaciju, kaže Sadie Allison, autorica knjige "Orgazam za kakvim žene žude". Studije pokazuju da velik broj žena može doživjeti orgazam samozadovoljavanjem već u dvije do tri minute.

2. Žene "to" rade rjeđe

Prema istraživanjima, oko 25 posto muškaraca masturbira tri puta na tjedan, a više od 55 posto njih barem jednom na tjedan. Istovremeno, tek oko 10 posto žena to radi tri puta na tjedan, a 38 posto njih tek jednom na mjesec.

Osim toga, studije pokazuju da muškarci s masturbacijom započinju već u početku puberteta, dok najveći broj žena počinje kasnije - najčešće u 20-ima, piše Men's Health.

3. Drugačija priprema

Muškarcima okruženje i atmosfera često nisu bitni, oslanjanju se na nagon i zadovoljenje potrebe, dok je za pripadnice nježnijeg spola atmosfera vrlo bitna, objašnjava Allison. Bilo da je riječ o seksi rublju, senzualnom tuširanju ili čak paljenju nekoliko svijeća, žene u pravilu vole posebnu atmosferu za opuštanje i ugađanje sebi.

4. Njezin je dodir nježniji

Muškarci obično imaju čvrsti stisak, dok su ženske kretnje nježnije, suptilnije i sporije. Budući da klitoris ima dvostruko više živčanih završetaka nego glavić penisa, ta je razlika normalna i biološka.

Ipak, nakon nekog vremena nježnijih dodira oni mogu postati grublji, ali tek uz dovoljnu pripremu.

5. Ona istražuje cijelo svoje tijelo

Žene se za vrijeme masturbacije više igraju sa svojim tijelom - dodiruju bradavice, unutrašnji stranu bedara, trbuh i druge erogene zone, dok se muškarci u pravilu fokusiraju isključivo na genitalije.

13 stvari za kojima svaka žena žudi u krevetu - jednostavno je
13 stvari za kojima svaka žena žudi u krevetu - jednostavno je

6. Orgazam nije jedini cilj

Ovo je jedna od najvećih razlika samozadovoljavanja muškaraca i žena. Muškarci imaju jasan cilj koji u pravilu ispunjavaju, dok žene mogu osjećati zadovoljstvo čak i ako do orgazma ne dođe.

Paralela se može povući i sa seksom, pa ženama i seks bez orgazma može biti odličan, dok kod muškaraca to neće biti slučaj.

Dreamstime

7. Dođe li do orgazma, on traje i traje...

Kod muške ejakulacije, orgazam donosi veliko fizičko opuštanje i zadovoljstvo, jer je potrebno puno energije da bi prostata izbacila spermu od testisa do penisa. Zbog toga muškarci nakon orgazma osjećaju umor i u 90 posto slučajeva su "gotovi" tj. potreban im je odmor od seksa.

Kod ženskog orgazma nema tolikoga umora, pa se žensko samozadovoljavanje obično svodi na cijeli niz orgazama, po kojima i samo jedan traje dulje od onog prosječnog muškog. 

VIDI OVO! Ovo su najbolje guze Hollywooda!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'