Obavijesti

Lifestyle

Komentari 237

Život nakon prekida: On gubi prijatelje, a ona mijenja izgled

Život nakon prekida: On gubi prijatelje, a ona mijenja izgled
2

Nakon prekida žene imaju potrebu svoje najdublje osjećaje podijeliti s prijateljima i tako ispustiti svu bol koja ih muči, dok se muškarci odbijaju suočiti s osjećajima

VIDEO

Žene su zaljubljive prirode, dok muškarci rijetko poklone svoje srce. Oni se teško otvaraju zbog čega se teže nose s prekidom, tvrdi psiholozi. Pripadnice nježnijeg spola brže prepoznaju da je gotovo, dok muškarcima treba malo duže. Oni se više oslanjaju na lijevu stranu mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje, dok je ženama izraženija desna strana odgovorna za intuiciju, osjećaje i izražavanje. 

Kako se žene, a kako muškarci nose s prekidom

Nakon prekida žene imaju potrebu svoje najdublje osjećaje podijeliti s prijateljima i obitelji. One ne zadržavaju stvari u sebi kao što to rade muškarci. U njima se ne nakuplja gorčina, a bol izlazi zbog čega i mogu brže nastaviti sa životom, piše Daily Mail.  

Za razliku od njih, muškarci ne dijele svoje emocije s drugima. Oni ih najčešće potiskuju u sebi i pretvaraju se da je sve u redu, istaknula je britanska seksualna terapeutkinja Tracey Cox. 

Muškarci se zatrpaju poslom kako ne bi mislili o bivšoj, traže utjehu u alkoholu ili u drugim ženama. Oni će učiniti sve kako se ne bi trebali suočiti s prekidom i bolom koji ide uz to. Iskazivanje osjećaja njima je najčešće znak slabosti i patetike i boje se ispasti slabići pred svojim prijateljima. 

Fotolia

On izgubi više prijatelja

Nakon prekida bivši su partneri primorani stvarati novi i samostalni život. Žene se u takvim trenucima više oslanjaju na prijatelje, dok se muškarci okreću svojim solo prijateljima. Oni najčešće odbacuju zajedničke prijatelje u koristi samaca zato što im je teško slušati kako bivšoj ide dobro u životu. 

Ona izgleda bolje

Žene nakon prekida često promijene svoj izgled, frizuru ili odjevni stil i samim time navješćuju novi početak. Novim im izgleda podiže samopouzdanje i odmah izgledaju bolje. Za razliku od njih muškarci pate u tišini što se itekako odražava na njihov izgled. Umor, iscrpljenost i neprospavane noći ostavljaju tragove, tvrdi Cox. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 237
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje