Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Životne vještine: Uštedite tako da kupujete tek nakon 2 dana

Sveživotni vodič “Life Skills 101: A Practical Guide to Leaving Home and Living on Your Own”, autorice Tine Pestalozzi, olakšat će svakodnevicu svakome tko se odluči na samostalan život

Foto: 123RF
0 komentara

S njime ćete “utvrditi” sve što su vas roditelji i ostala rodbina “učili” tijekom odrastanja. Vodič je hvalevrijedan jer je u njemu pobrojan cijeli spektar vještina potrebnih za uspješno suočavanje s izazovima odgovornosti.

Nije bitno živite li s roditeljima ili cimerima, jer autorica preporučuje da se napismeno dogovorite sa sustanarima tko kad čisti ili kad je vrijeme mira i odmora. Vodič pruža čitatelju bitne savjete i o održavanju doma i automobila, ali i kako se ponašati u društvu, za stolom ili u trgovini i unajmljenom stanu.

Uključuje i financijski “know-how”. Budite i praktični pa od roditelja ili prijatelja za rođendan naručite nešto što će vam dobro doći u kući, poput ručnika ili samo običnih čaša. Štedite na način da pričekate 24 ili 48 sati s odlukom o kupnji za sve što stoji više od dvjestotinjak kuna.

U tom ćete vremenu stići razmisliti treba li vam to pa tek onda odlučiti o kupnji. Kupujte i hranu koju znate da ćete pojesti te nikad ne idite u šoping pod stresom, gladni ili umorni.

KNJIGA DANA Ah, ta povijest: I Kim Jong-il bio je Askroz lud za pizzom...

Autorica također ima savjete kod traženja posla. Na razgovoru za posao morate biti pristojni, no istaknite se tako da poslije pošaljete mail i zahvalite na pruženoj prilici. Tako ćete impresionirati poslodavca i pokazati pozitivan stav prema poslu. I vaš stisak ruke mnogo govori o vama te biste ga, ako vam ne ide, trebali vježbati s članovima vaše obitelji i prijateljima. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message