Lifestyle

Komentari 0

Znakove starenja kože možemo usporiti adekvatnom njegom

Znakove starenja kože možemo usporiti adekvatnom njegom

Starenje te procesi koji mu prethode već su godinama vruća tema u beauty industriji. Dermatolozi se pritom fokusiraju na načine kako kožu što duže očuvati mladolikom i 'svježom'

U anti-age industriji sve je popularnija sklonost prevenciji. To znači da se što bolje održi krucijalan proces 'čišćenja' kože, odnosno autofagija.

- Jedna od funkcija koja se usporava kako starimo je autofagija, biološki proces u kojem stanice našeg tijela razgrađuju sve mrtve ili oštećene dijelove stanice. Ovo stanično 'čišćenje', koje se događa u svim tjelesnim organima i tkivima, omogućuje našim stanicama da rade kako bi trebale. Kada se ovaj proces usporava ili opada, taj stanični 'otpad' se nakuplja, što dovodi do stanične disfunkcije ili bolesti - komentirala je američka liječnica Tiffany Jow Libby za Well+Good.

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dnevne i noćne kreme

Autofagija zapravo omogućuje koži da obavlja glavni zadatak djelovanja kao zaštitne barijere, regulacije tjelesne temperature, zadržavanja vlage i još mnogo toga.

Vidljivi znakovi smanjenja ovog procesa, koji je neminovan s vremenom, su bore, suhoća, opuštena koža i tamne mrlje.

Pravilna njega i briga o koži usporit će pojavu znakova starenja kože. Od sastojaka u tome pomažu Vitamin C, peptidi, hijaluronska, retinol, kolagen te brojni drugi.

I sami način njege pomaže - masažni pokreti te svakodnevno korištenje hidratizirajućih formula usporit će proces starenja kože.

Starenje kože neminovan je proces, no moguće je ublažiti njegove znakove pravilnom i adekvatnom njegom. Pritom se treba podsjetiti da je pretjerano izlaganje UV zrakama jedan od najbržih načina starenja kože.

Najčitaniji članci