Lifestyle

Komentari 1

Zrcala se u domu usklađuju s količinom praznog prostora

Zrcala se u domu usklađuju s količinom praznog prostora

Prazni zidovi neće dobro "podnijeti" mala zrcala pa čak i ako ih je više, dok će se savršeno uklopiti između slika. Veliko zrcalo pak može biti centar praznog zida

Zrcala su kao ukrasni prozori - samo njih možete pomicati, ističe dizajnerica Celia Berliner. Ti “pomični prozori” ne samo da uvećavaju prostor i osvjetljavaju ga nego, zrcaleći boje sa slika ili zidova, stvaraju pravu igru svjetla. Zato u dekoriranju zrcalima gotovo da i nema pravila. Jedina preporuka je da su ona u proporciji sa zidovima - izbjegavajte mala zrcala na velikim zidovima. 

Veliko zidno ogledalo s istaknutim rubovima postat će središnja točka bilo koje prostorije i pomoći pri organizaciji namještaja. Velika zrcala oslonjena na pod mogu u inače skučeni prostor unijeti toliko potreban osjećaj dramatičnosti. Za to su najbolja zrcala s istaknutim okvirima koja se sjajno uklapaju i u spavaće i u dnevne sobe, a vješanje više zrcala na jednom zidu može rezultirati neobičnim vizualnim efektima koji će prostorijama donijeti novi ugođaj. 

Za kratku "inspekciju" stana prije izlaska

Zrcala pristaju u svaku prostoriju, a u hodniku su nezamjenjiva. Postavljanjem zrcala uz izlazna vrata moći ćete napraviti brzu inspekciju izgleda.

Strateški raspored za osvjetljenje ili igru vatrom

Ako je blagovaonica loše osvijetljena, ona će vrlo lako dobiti potrebno svjetlo uz pomoć nekoliko strateški postavljenih svijeća i zrcala. Osim opuštajućeg učinka, tako će se stvoriti zanimljiva “igra vatrom”.

Spavaća soba "raste" uz zrcala 

Odgovarajuće zrcalo idealno će se uklopiti u modernu spavaonicu. Ogledalo u spavaonici možete kombinirati sa zavjesama. 

Jednostavno do luksuznog ugođaja

Dobro je da su zrcala stilski usklađena s ostalim namještajem. Prikladan okvir oplemenit će prostoriju i stvoriti luksuzan ugođaj. 

Najčitaniji članci