Komentari 0

Listopad mjesec obilježavanja dana kruha i dana zahvalnosti

Listopad mjesec obilježavanja dana kruha i dana zahvalnosti

Još prije samo tridesetak godina pekarnice su nudile tri osnovne vrste kruha, “kuružnjak”, par peciva, pirošku i krafnu, te pokoju štrudlu i ...to je bilo sve

“OBOŽAVAM VAŠU KRUMPIRUŠU SA ŠPEKOM”

- Još prije samo tridesetak godina pekarnice su nudile tri osnovne vrste kruha, “kuružnjak”, par peciva, pirošku i krafnu, te pokoju štrudlu i ...to je bilo sve – danas samo PAN-PEK, možda i najviše poznat po uvođenju novih pekarskih proizvoda, nudi preko 200 raznovrsnih proizvoda

Natuknica “Dani kruha” na internetskom pretraživaču Google bilježi preko dvjesto tisuća rezultata! Ta je ogromna brojka posljedica činjenice da se svake godine, u listopadu, gotovo u svakom kutku Lijepe naše, u školama, vrtićima, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju i srodnim ustanovama, organizacijama i udrugama, organiziraju priredbe, svečanosti, natječaji na temu i drugi programi posvećeni kruhu. I ovaj će listopad donijeti brojne radove i izričaje o kruhu kao čovjekovoj potrebi od pamtivijeka, kao simbolu života, kao namirnici visokovrijednoj u prehrambenom, ali i u duhovnom smislu, kao simboličkom temelju kršćanskog civilizacijskog kruga.

Možda će, ovoga listopada, u nekoj od škola biti recitirani stihovi nedavno preminulog barda hrvatske autorske pjesme Arsena Dedića iz njegove balade “Moj kruh” –  “Na stolu mom je posna juha, dvi-tri fete crnog kruha, …što smo sve jeli dok nismo stigli polubijeli, živjeli od zraka s kriškom kuružnjaka, …mi živjeli smo i na bijelom kruhu, …”. Pjesma je napisana 2007. godine,  “zaziva” vremena druge polovice prošloga stoljeća, a zapravo gotovo da nabraja sav pekarski asortiman toga doba. Još prije samo tridesetak godina pekarnice su nudile tri osnovne vrste kruha, “kuružnjak”, par peciva, pirošku i krafnu, te pokoju štrudlu i ...to je bilo sve – danas samo PAN-PEK, jedno od poduzeća-sinonoma za pekarstvo u nas, možda i najviše poznat po uvođenju novih pekarskih proizvoda, nudi preko 200 raznovrsnih proizvoda.

Lovačka i Zagorska kora, Seljački, Finski, proteinski kruh i krekeri, savijača s piletinom, krumpiruša sa špekom, bučnica, burek, krafne “najbolje u gradu”, pizzeta calzone, špeksi pecivo, PanVita, …su samo od nekih proizvoda  PAN-PEK- a koje danas zna svaki potrošač u Zagrebu, ali i u dobrom dijelu države. Utemeljen 1992. godine na Borčecu, pod Sljemenom, kao prvo privatno pekarsko poduzeće u Hrvatskoj, PAN-PEK se danas smatra pionirom “galopirajućeg” tehnološkog osuvremenjivanja pekarske proizvodnje u nas i začetnikom smislenog, sustavnog razvoja i uvođenja novih proizvoda. Već nakon dvije godine tvrtka posluje u većem poslovno-proizvodnom prostoru na Radničkoj cesti, a od 2002. godine PAN-PEKovo je sjedište u suvremenom, potpuno automatiziranom pogonu u Planinskoj ulici. 

Konstantan rast svih pokazatelja poslovanja plod je, među ostalim, kontinuiranog ulaganja u u razvoj i tehnološkog unapređenja proizvodnje, te stečenog iskustva i stručnog znanja, poglavito u procjeni tržišnih i nutricionističkih trendova i očekivanja potrošača i, s tim u vezi, kreacije novih proizvoda jedinstvenih receptura čiji su odlike aktualnost, kvaliteta i sigurnost, Kad je o sigurnosti proizvoda riječ, odnosno o politici kvalitete tvrtke, valja napomenuti da odličnom finalnom proizvodu doprinose pomno birane sirovine isključivo kontroliranog podrijetla i kvalitete, uz svakodnevne mikrobiološke analize i sirovina i gotovih proizvoda – PAN-PEK je nositelj više najprestižnijih certifikata kvalitete i kontrole proizvodnog i ukupnog poslovnog procesa – uz ISO i HACCP standard, još od 2004. godine, uz logotip poduzeća stoji i međunarodna potvrda kvalitete IFS Food Standard.

Uz uspješno i rastuće poslovanje vlastitih maloprodajnih jedinica u Zagrebu, V. Gorici, Sesvetama, i Rijeci, kao i rastući plasman proizvoda u više od dvjesto drugih prodavaonica hrane te nekoliko velikih trgovačkih lanaca, sve navedeno potvrđuje i podatak da PAN PEK kvalitetu i mogućnosti prepoznaje i inozemno tržište, poglavito njegov program smrznutih i pretpečenih proizvoda po čemu je tvrtka zasigurno lider u nas.

Sve navedeno potvrđuje i jedan od brojnih komentara na facebook stranici – “obožavam vašu krumpirušu sa špekom”.

Dobar tek želi Vam PAN-PEK!