Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Iako uskoro postaje popularna ova pasmina nije za svakoga

Iako uskoro postaje popularna ova pasmina nije za svakoga
2

Ne sjećamo se kad se zadnji put pojavio veliki kino hit sa psom u glavnoj ulozi, ali čini nam se da je novi pseći kino hit na vidiku. Glavni junak je belgijski ovčar Max

VIDEO

Pripremite maramice jer početkom rujna stiže nam novi kino hit sa psom u glavnoj ulozi. Riječ je o istinitoj priči o vojnom psu belgijskom ovčaru Maxu koji nakon što mu u Afganistanu  pogiba ljudski suborac prekida vojnu karijeru i  u civilnom životu živi s obitelji poginulog prijatelja.

Uzimajući u obzir najave uopće ne sumnjamo kako će film osvojiti srca mnogih. Nažalost, i ovaj film kao i većina psećih filmova ima drugu stranu medalje. Naime, nesumnjivo će mnogi koji ga pogledaju kao psa kućnog ljubimca poželjeti upravo belgijskog ovčara.

Budući da je riječ o zahtjevnoj pasmini, koja definitivno nije za svakoga u SAD-u su već pokrenute kampanje koje potencijalne vlasnike belgijskih ovčara upozoravaju kako je riječ o posebnim psima.

Tako pokretači kampanje Saving Max ( Top Tier K 9 Team) kažu kako će film svijetu pokazati kako je riječ o odanim i inteligentnim psima, jednoj od najboljih pasmina za obavljanje specijalnih zadataka te ih se zato koristi kao policijske i vojne pse.

Za sve koji razmišljaju o belgijskom ovčaru kao kućnom ljubimcu organiziraju besplatne seminare i to s ciljem da im pokažu kako belgijski ovčar nije pas za svakoga, pogotovo ne za početnike u svijetu pasa. 

Ako se ipak odluče nabaviti ga pokazati će im kako i koliko se tim psom treba baviti.

Sandra Ilievski, suradnica portala ljubimci.24sata.hr  koja piše o psećem ponašanju na Facebook stranicama Urban Pet također se osvrnula na pasminu ( u kontekstu dolaska filma u kina).

Njezin status prenosimo u cijelosti.

'Uskoro će se u našim kinima početi prikazivati film Max, o psu pasmine belgijski ovčar. Video koji dijelim upozorava na opasnost popularizacije pasmine te nabavljanje pasa određene pasmine zato što je viđena u nekom filmu. 

Dogodilo se to  sa škotskim ovčarima (Lassie), sa dalmatinerima (101 dalmatiner), sa labradorima (Marley i ja), graničarskim kolijima (Praščić Babe) i s još nekima.

Samo zato što neka pasmina dobro izgleda na filmu, ne znači da je to pasmina koja odgovara vama i vašem stilu života.

 Psi u filmovima su super zato što je u njihov TRENING i UČENJE uloženo mnogo truda i vremena. 

Konkretno, belgijski ovčar je radna pasmina i nimalo jednostavna i laka za trening i držanje ukoliko nemate iskustva sa psima i odgojem pasa. 

To NIJE pas za ljude koji žele ljubimca kojeg će 3 puta dnevno prošetati oko zgrade i očekivati da mirno spava ostatak dana.'

Zanimljivosti o belgijskim ovčarima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu